×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-15
Notiks iedzīvotāju sanāksme par Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūves projektu

Šā gada septembrī noslēgusies Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas pārbūve, dodot iespēju vairāk nekā 1000 bērniem un 100 pedagogiem mācības uzsākt mūsdienīgās un kompetenču izglītībai atbilstošās telpās. Turpinot izglītības infrastruktūras attīstību un materiāltehniskās bāzes uzlabošanu, uzsākts darbs pie Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūves, Koka mājas atjaunošanas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” paplašināšanai, kā arī Mores pamatskolas telpu atjaunošanas projektu izstrādes. Lai iesaistītu sabiedrību Siguldas novada teritorijas un izglītības iestāžu attīstības jautājumu risināšanā, 21. septembrī plkst. 18.00 Siguldas pilsētas vidusskolā notiks informatīva sanāksme un domapmaiņa par Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūves projektu.

Tikšanās laikā skolas pārbūves projekta ideju un metu prezentēs arhitekts Andris Kokins, kurš ar Siguldas novada pašvaldību sadarbojies Siguldas Sporta centra un Siguldas Valsts ģimnāzijas projektēšanā. Arhitekts atzīst, ka Siguldas pilsētas vidusskola uzbūvēta kā tipveida ēka, tomēr izglītības sistēmas un normatīvu maiņas dēļ skolas pārbūves projekta laikā jāveic vairāku jautājumu risināšana, piemēram, skolēnu ierašanās skolā, veidojot loģisku un ērtu satiksmes organizāciju. Skolu patlaban apmeklē vairāk nekā 1000 skolēnu, tādēļ nepieciešamas vismaz 300 velosipēdu novietnes ar jumtu, tāpat jāveido droša automašīnu apļveida kustība, lai vecāki lielākos bērnus varētu izlaist pie skolas, bet mazākos pavadīt līdz garderobēm un klasēm, novietojot automašīnu netālu no ieejas durvīm. Projekta ietvaros svarīgi pārplānot funkcionālās, klašu un atpūtas telpas, lai nodalītu vecāko un jaunāko klašu skolēnu plūsmas.

Lai nodrošinātu skolas sporta nodarbību un interešu izglītības vajadzībām atbilstošu sporta infrastruktūru, kurā paralēli var trenēties trīs klases, ir plānots nojaukt veco sporta angāru un pie skolas uzbūvēt lielāko sporta zāli Siguldas novadā. Tādējādi tiks iegūta papildu sporta infrastruktūra arī tautas sporta vajadzībām. Projektā ietverta arī labiekārtota un ar brīvā laika un sporta elementiem aprīkota slēgta skolas teritorijas izveide.

Projekts paredz izveidot arī lielu aktu zāli 750 vietām, ikdienā to sadalot vairākās funkcionālās telpās, kuras var izmantot gan mācību procesam, gan bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitātēm. Šādi pēc nepieciešamības varēs sadalīt arī bibliotēku, kuru atsevišķi ikdienā varēs lietot gan lielākie, gan mazākie bērni.

Lai turpinātu darbu pie pārbūves projekta izstrādes, pašvaldība vēlas ar sabiedrību, tai skaitā pedagogiem un vecākiem, apspriest projekta idejas, uzklausot ierosinājumus un saņemot apstiprinājumu tālākai projekta virzībai.

Noslēdzoties skiču projekta izstrādes procesam un ierosināto ideju apkopošanai, pašvaldība normatīvo aktu noteiktā kārtībā pasūtīs Siguldas pilsētas vidusskolas tehniskā projekta izstrādi, kā arī uzsāks darbu pie finansējuma piesaistes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi