×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-15
18. septembrī Siguldas novada bibliotēka tiks atvērta jaunās telpās Leona Paegles ielā 3

Piektdien, 18. septembrī, plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēka apmeklētājiem tiks atvērta jaunās, gaišās, mūsdienīgās un plašākās telpās Leona Paegles ielā 3, otrajā stāvā. Līdz ar jauno telpu atvēršanu radīta jauna Siguldas novada bibliotēkas vizuālā identitāte, kas iekļaujas S!gulda aizrauj! kopējā koncepcijā, kā arī apliecina ceļojumu grāmatu pasaulē kā aizraujošu, pamanāmu un spējīgu aizraut. Lai to piedzīvotu, grāmata ir jāatver.

Siguldas novada bibliotēkas vadītāja Ligita Zīverte novērtē: “Bibliotēka ieguvusi jaunas, gaišas telpas, kas ir plašākas nekā līdz šim. Bibliotēkas iekārtojumam izvēlētais atvērtais plānojums dod iespēju brīvāk veidot bērnu, jauniešu un pieaugušo zonas. Priecājos, ka ikdienas darba apstākļi uzlabojušies bibliotekāriem, savukārt mūsu apmeklētājiem nodrošināts daudzveidīgāku pakalpojumu klāsts un ērtības – bibliotēka aprīkota ar jaunām plauktu sistēmām, kā arī mūsdienīgām mēbelēm.”

Lai bibliotēkas atvēršana skanētu, par īpašu piedāvājumu 18. septembrī parūpēsies Siguldas novada Jaunrades centrs kopā ar Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas literatūras skolotājiem. Plkst. 10.00 uz Siguldas dzelzceļa stacijas perona notiks literatūras stunda ar dzeju. Pēc tam norisināsies dzejtūre Perons–Štūres laukums–Bibliotēka. Štūres laukumā plkst. 11.00 jebkurš varēs nolasīt dzejoli, kas pašam patīk – lasīsim cits citam, vai piezvanīsim kādam īpašam cilvēkam un veltīsim tieši viņam izraudzītu dzejoli. Dalībnieki aicināti savu mīļāko dzejas krājumu sarūpēt paši pirms pasākuma.

Īpašu notikumu bibliotēkas jaunajās telpās būs sarūpējusi novadniece, māksliniece Kristīne Kligina izstādē “Ārpus laika”, kur apvienots autorei tik tuvais mitoloģiskais un teiksmainais sižets, cilvēku un dzīvnieku līdzās pastāvēšana. Netverami emocionālo sajūtu 18. septembrī plkst. 13.00 papildinās tikšanās ar mākslinieci. Izstāde būs skatāma līdz 31. oktobrim.

Bibliotēkas atvēršanas svētkos grupām līdz 30 cilvēkiem būs iespēja doties 20–30 minūšu garā iepazīšanās ekskursijā jaunajās telpās; ekskursijai iespējams pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 67973258.

Bibliotēkas jaunajās telpās Leona Paegles ielā 3 veikti visi nepieciešamie darbi, sniedzot iespēju veidot daudzveidīgāku pakalpojumu piedāvājumu. Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, bibliotēka iekārtota pēc atvērta tipa plānojuma, atsevišķi nodalot aktivitāšu un atpūtas zonas dažāda vecuma apmeklētājiem. Izmantojot plašās telpas, izveidotas atsevišķas zonas arī bērniem un jauniešiem, kur ērti varēs lasīt grāmatas un žurnālus, pildīt mājasdarbus, spēlēt spēles vai kā citādi lietderīgi pavadīt laiku. Pieaugušajiem radīta mājīga atpūtas zona lasīšanai. Periodikas lasītavā izveidota vieta kafijas baudīšanai un sarunām, kā arī mūzikas klausīšanās vieta. Savukārt individuālajam darbam būs iespēja izmantot Novadpētniecības kluso lasītavu. Izbūvēta telpa arī mākslas un pasākumu baudīšanai. Jāatzīmē, ka bibliotēkā izbūvēts lifts, kas atvieglos iespēju bibliotēku apmeklēt jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem; māmiņas aicinātas izmantot liftu, savukārt bērnu ratiņus būs iespēja atstāt īpaši izveidotā pieturā.

Siguldas novada bibliotēka uz jaunajām telpām Leona Paegles ielā 3 pārcelta, jo nepieciešams risināt bērnudārza “Tornīši” paplašināšanu, izbūvējot divas jaunas grupiņu telpas un virtuves bloku. Atgādinām, ka Siguldas novada bibliotēkas izvietošana Leona Paegles ielas 3 telpās ir pagaidu risinājums uz laiku līdz pieciem gadiem, jo pašvaldība turpina strādāt pie ēkas Raiņa ielā 3 atjaunošanas un paplašināšanas plāna, veidojot vietu, kur satikties visu paaudžu iedzīvotājiem un gūt daudzveidīgus pakalpojumus. Šajā ēkā Raiņa ielā 3 nākotnē plānots izvietot bibliotēku, mūsdienīgas satikšanās telpas novada iedzīvotājiem, Siguldas novada Jaunrades centru ar paplašinātām iespējām informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izglītībā.


 

Pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi