×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-16
Notiks tikšanās par Mākslu skolai “Baltais flīģelis” blakus esošās ēkas Šveices ielā 17B atjaunošanas projektu

Trešdien, 23. septembrī, plkst. 19.00 Mākslu skolā “Baltais flīģelis” notiks tikšanās par skolai blakus esošās ēkas Šveices ielā 17B attīstību. Ņemot vērā, ka šobrīd ēka ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, turklāt atbilst dzīvojamās mājas statusam, bija nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu ēkas pārbūvei un teritorijas labiekārtošanai. Uz tikšanos aicināts ikviens interesents, īpaši aicināti “Baltā flīģeļa” Mākslas nodaļas audzēkņu vecāki, jo šajā ēkā tiks izbūvētas mācību telpas tieši Mākslas nodaļas audzēkņiem. Ēkas atjaunošanas projektu prezentēs arhitekts Andris Kokins. Sanāksmē piedalīsies arī Mākslu skolas “Baltais flīģelis” pedagogi, Siguldas novada pašvaldības pārstāvji. Pēc projekta ieceres prezentācijas domapmaiņā būs iespēja izteikt ierosinājumus.

Paredzēts, ka ēka Šveices ielā 17B tiks veidota kā atsevišķa ēka, bet ar savienojošu pāreju zemes stāvā uz Mākslu skolu “Baltais flīģelis”. Pārejā tiks izbūvēti gaiši keramikas, stikla, kompozīcijas mācību kabineti ar palīgtelpām materiālu novietošanai.

Jaunajā ēkā plānotas kopumā piecas jaunas klašu telpas, skolotāju telpa, garderobe skolēniem un telpa, kur vecāki varēs sagaidīt savus bērnus no nodarbībām. Ēkā būs trīs stāvi, kurus savienos lifts, kā arī ārējās trepes, kas vedīs no Gaujas senielejas pusē izbūvētā balkona līdz 1. stāvam. Tāpat paredzēts izbūvēt apsildāmu stikla verandu ar skatu uz Gaujas senieleju, lai gada aukstākajos mēnešos audzēkņi un pasniedzēji varētu justies komfortabli un izmantot verandu mācību vajadzībām. Ēkas galvenā ieeja atradīsies Šveices ielas pusē ar kāpnēm un pandusu, kas pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tomēr plānots, ka skolēniem galvenokārt pārvietošanās notiks pa abu skolas ēku savienojošo pāreju, tādējādi saglabājot skolas vienotību un nodaļu sadarbības iestrādes.

Būtiski atzīmēt, ka ēka tiks rekonstruēta, ņemot vērā ēkas vēsturisko izskatu 20. gadsimta trīsdesmitajos gados – plānots, ka tiks saglabātas visas nesošās konstrukcijas, ēkas vizuālais koptēls ar sarkanu jumtu un baltu fasādi.

Ēku Šveices ielā 17B Mākslu skolai “Baltais flīģelis” Siguldas novada pašvaldība uzdāvināja 2019. gadā skolas 60. gadu jubilejā, lai sniegtu iespēju skolai attīstīties un īstenot jaunas izglītības ieceres. Jāatzīmē, ka vasarnīca Šveices ielā 17B ir novada nozīmes vēstures un arhitektūras piemineklis. Pirms 80 gadiem šo namu apsaimniekojusi savā laikā slavenā latviešu operdziedātāja Malvīne Vīgnere-Grīnberga. Siguldiešu atmiņas glabā stāstus, ka dziedātājas pansiju iecienījuši mūziķi un mākslinieki. Savukārt ziemā tēlnieka Teodora Zaļkalna brāļa sieva Grīnbergas kundze pasniegusi dziedāšanas stundas un rīkojusi vakarus ar savu audzēkņu uzstāšanos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi