×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-17
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni apgūs komandas veidošanas prasmes

Latvijā lielākās skolēnu prāta un sporta spēles “ZZ Čempionāts” sadarbībā ar Veselības ministriju ir izveidojuši projektu “ZZ Čempionāta Rudens klašu dienas”. Tā ietvaros 40 klasēm no visas Latvijas būs iespēja pieredzējušu mentoru pavadībā stiprināt klases kolektīvu kā vienotu komandu, jo, kā atklāja “ZZ Čempionāta” veiktais pētījums, vairāk nekā puse Latvijas skolēnu (57%) saskaras ar savstarpējām nesaskaņām klasē. No Siguldas novada “ZZ Čempionāta Rudens klašu dienās” piedalīsies Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.b klases skolēni.

Lai iegūtu ceļazīmi uz “ZZ Čempionāta Rudens klašu dienām”, pretendenti izturēja atlases posmu, kurā piedalījās vairāk nekā 330 klases no visas Latvijas. Klašu saliedēšanās pasākumi no 17. septembra līdz 1. oktobrim notiks visos Latvijas reģionos.

Veselības ministrija atbalsta “ZZ Čempionāta Rudens klašu dienu” uzdevumus, kas veidoti ar uzsvaru uz atkarību un atkarību izraisošo vielu lietošanas novēršanas izglītojošo darbu, mentālo veselību, veselīga dzīvesveida un fizisko aktivitāšu nozīmes pieredzēšanu.

Kā skaidro pasākuma organizētāji, “ZZ Čempionāta” mērķis ir stiprināt vienotību skolēnu vidū, padarot klases par komandām. Šajā rudenī kopā ar Veselības ministriju jauniešiem tiks piedāvātas aktivitātes, kas stiprina mentālo veselību, aktualizē veselīga dzīvesveida nepieciešamību un pusaudžiem nepieciešamās socializēšanās prasmes. Rudens klašu dienas būs iespēja skolēniem piedzīvot aktīvu un izglītojošu dienu kopā, atklājot dažādas jaunas šķautnes par sevi un saviem klasesbiedriem.

“ZZ Čempionāts” šā gada sākuma veica pētījumu par Latvijas skolēnu iekļaušanos klases kolektīvā. Vairāk nekā puse jeb 57% Latvijas skolēnu atzīst, ka pēdējā gada laikā ir saskārušies ar ņirgāšanos, kas izpaudusies kā apvainojumi un/vai pazemojumi no klasesbiedru puses. Tikpat daudz skolēnu (57%) pēdējā gada laikā jutušies atstumti – ignorēti vai izolēti – no klases kolektīva. Katrs trešais (36%) skolēns klasē ir sastapies ar agresivitāti, kas izpaudusies kā kaušanās, grūstīšanās, kniebšana, draudēšana, iebiedēšana vai kliegšana. Katrs ceturtais (25%) no klasesbiedriem piedzīvojis arī aizskaršanu virtuālajā vidē jeb kibermobingu.

Pētījums arī atklāj, ka zēnu vidū biežāka ir fiziskā vardarbība, bet meiteņu vidū –psiholoģiskā. Pēdējā gada laikā puikas biežāk saskārušies ar ņirgāšanos (67%), un agresivitāti (51%), savukārt meitenes biežāk jutušās atstumtas klasesbiedru vidū (60%). Pētījums tika veikts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS laikā no 2020. gada 21. janvāra līdz 3. februārim. Tajā ar e-klase.lv starpniecību aptaujāti 1113 7.–12. klašu skolēni.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi