×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-18
Siguldas novada bibliotēka atvērta atjaunotās telpās pilsētas centrā

Lai nodrošinātu ērtāku piekļuvi mūsdienīgai Siguldas novada bibliotēkai, daudzveidojot tās piedāvājumu un iespēju satikties neformālos pasākumos, iestāde atvērta jaunās telpās Leona Paegles ielā 3, otrajā stāvā. Līdz ar bibliotēkas atklāšanu jaunās telpās atvērta arī novadnieces, mākslinieces Kristīnes Kliginas izstāde “Ārpus laika”, kura būs aplūkojama līdz 31. oktobrim.

“Tas ir neticami, cik ļoti telpa spēj mainīties un pielāgoties citai funkcijai, ja to pareizi izplāno, pielietojot mūsdienīgus un atbilstošus risinājumus. Siguldas novada bibliotēka ir kļuvusi par vietu, kur mums ikdienā satikties, netraucēti lasīt grāmatu vai baudīt mazās kultūras formas. Šis ir solis attīstības virzienā, jo, pateicoties tam, ka bija iespēja pārcelt bibliotēku uz piemērotākām telpām pilsētas centrā, būs iespēja paplašināt bērnudārzu “Tornīši”, kā arī virzīties pretī mērķim par digitālās izglītības centra izveidi, kuru varēs izmantot visu novada skolu skolēni padziļinātai informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izglītībai un paaudžu satikšanās vietai Raiņa ielā 3, kur nākotnē savā īstajā mājvietā plānots pārvietot Siguldas novada bibliotēku,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Bibliotēkas jaunajās telpās Leona Paegles ielā 3 veikti visi nepieciešamie darbi, sniedzot iespēju veidot daudzveidīgāku pakalpojumu piedāvājumu. Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, bibliotēka iekārtota pēc atvērta tipa plānojuma, atsevišķi nodalot aktivitāšu un atpūtas zonas dažāda vecuma apmeklētājiem. Izmantojot 500 kvadrātmetru plašās telpas, izveidotas atsevišķas zonas arī bērniem un jauniešiem, kur ērti varēs lasīt grāmatas un žurnālus, pildīt mājasdarbus, spēlēt spēles vai kā citādi lietderīgi pavadīt laiku. Pieaugušajiem radīta mājīga atpūtas zona lasīšanai. Periodikas lasītavā izveidota vieta kafijas baudīšanai un sarunām, kā arī mūzikas klausīšanās vieta. Savukārt individuālajam darbam būs iespēja izmantot Novadpētniecības kluso lasītavu. Izbūvēta telpa arī mākslas un pasākumu baudīšanai. Jāatzīmē, ka vides pieejamības nodrošināšanai bibliotēkā izbūvēts lifts, kas atvieglos iespēju bibliotēku apmeklēt jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem, kurus būs iespēja atstāt īpaši izveidotā pieturā.

Bibliotēka jaunajās telpās veidos arī jaunu saturisko piedāvājumu, reizi mēnesī organizējot “Sarunu dienu bibliotēkā”, kurā piedalīsies grāmatu autori, dēkaiņi, uzņēmēji, mākslinieki un citi. 13. oktobrī bibliotēkā plānota grāmatas “Socializēšanās rokasgrāmata latvietim” autores Elīnas Barretas saruna par saskarsmi un to, cik grūti vai viegli tas ir latvietim. Tāpat Novadpētniecības lasītavā izstādē “Siguldas novada bibliotēka laiku lokos” varēs iepazīties ar bibliotēkas vēsturi un to, kādās ēkās Siguldā bibliotēka ir mājojusi.

Bibliotēka būs atvērta piecas dienas nedēļā – otrdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 15.00, savukārt svētdienās un pirmdienās bibliotēka apmeklētājiem būs slēgta. Katra mēneša pirmā trešdiena būs metodiskā diena.

Jau ziņots, ka Siguldas novada bibliotēkas izvietošana Leona Paegles ielas 3 telpās ir pagaidu risinājums uz laiku līdz pieciem gadiem, jo pašvaldība turpina strādāt pie ēkas Raiņa ielā 3 atjaunošanas un paplašināšanas plāna, veidojot vietu, kur satikties visu paaudžu iedzīvotājiem un gūt daudzveidīgus pakalpojumus. Šajā ēkā Raiņa ielā 3 nākotnē plānots izvietot bibliotēku, mūsdienīgas satikšanās telpas novada iedzīvotājiem, Siguldas novada Jaunrades centru ar paplašinātām iespējām informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izglītībā.

Interesentus aicinām pieteikties ekskursijā uz bibliotēku, iepriekš zvanot uz tālruņa numuru 67973258.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi