×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-22
Testa režīmā uzstādīts atkritumu šķirošanas viedpunkts Leona Paegles ielas kvartālā Siguldā

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” Leona Paegles ielas kvartālā ir uzstādījis un sācis testēšanu Latvijā pirmajam atkritumu šķirošanas viedpunktam. Orientējoši no oktobra vidus, kad būs noslēdzies iekārtu tests, konteineri būs pieejami lietošanai Leona Paegles ielas daudzdzīvokļu namu kvartāla iedzīvotājiem un tajos varēs izmest sadzīves un bioloģiski noārdāmos atkritumus, veicot samaksu tikai par individuālo nodoto atkritumu apjomu. Lai jauno konteineru sistēmu varētu sākt lietot, iedzīvotāji aicināti līdz 25. septembrim savu namu apsaimniekotājiem iesniegt  Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu numurus, kuri tiks piesaistīti konkrētam dzīvoklim viedpunkta lietošanai. Konteinera lietošanai ID karšu datus var iesniegt un konteinerus būs iespēja lietot vairākām personām, kuras dzīvo vienā dzīvoklī.

Jaunais atkritumu šķirošanas viedpunkts būs pieejams iedzīvotājiem, kuri dzīvo šajās adresēs un kuriem ir aktīvas Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes:

  • Leona Paegles ielai 4, 6, 8 un 10;
  • Jāņa Čakstes ielai 1, 3, 5, 7 un 9.

Iedzīvotāji, kuriem  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes vēl nav, tās var saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 vai Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6. Gadījumā, ja identifikācijas karte nepieciešama tikai atkritumu šķirošanas viedpunkta lietošanai, tās izgatavošana būs bez maksas. Siguldas novada iedzīvotāja ID karti konteineru izmantošanai var saņemt arī Siguldā nedeklarēti iedzīvotāji, kuri īrē dzīvokli kādā no norādītajām Leona Paegles ielas kvartāla adresēm.

Nodrošinot iedzīvotājiem pēc iespējas ērtāku pāreju uz jauno atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, Siguldas pilsētas SIA “Jumis” sadarbībā ar kvartāla namu apsaimniekotājiem rīkos tikšanās, lai jau klātienē iepazīstinātu ar viedpunkta konteineru tehnisko darbību, kā arī atbildētu uz iedzīvotāju interesējošajiem jautājumiem. Par tikšanās laikiem namu apsaimniekotāji informēs iedzīvotājus jau drīzumā, kā arī informācija būs pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu konteineru tehnisko darbību, iekārtas pagaidām tiek testētas, tāpēc Leona Paegles ielas kvartāla iedzīvotāji aicināti vēl izmantot līdzšinējos atkritumu konteinerus. Savukārt šķiroto atkritumu pazemes konteinerus, kas atrodas blakus lielajām sadzīves un bioloģiski noārdāmo atkritumu tvertnēm, iespējams lietot jau šobrīd. Tajās ikviens iedzīvotājs – gan Leona Paegles ielas kvartāla, gan jebkurš interesents – var šķirot vieglo iepakojumu jeb plastmasas, papīra, metāla iepakojumu, kā arī stikla taru.

Jautājumu gadījumā Leona Paegles ielas kvartāla iedzīvotāji aicināti sazināties ar savu namu apsaimniekotāju vai Siguldas pilsētas SIA “Jumis”, zvanot uz tālruņa numuru 29398627 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi