×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-24
Pils un Raiņa ielas krustojumā uzsākta satiksmes drošības elementu uzstādīšana

Lai nākotnē atrisinātu Pils, Raiņa, Oskara Kalpaka un Jāņa Čakstes ielu krustojuma satiksmes drošību gājējiem, velosipēdistiem un automašīnu vadītājiem, uzsākta apļveida krustojuma skiču projekta izstrāde. Krustojuma pārveide nepieciešama, lai risinātu tā bīstamību un veicinātu intensīvas satiksmes caurplūdi. Kamēr notiek projektēšana, minētais krustojums satiksmes negadījumu dēļ jāpārveido, ar ielu marķējumiem un norobežojošiem stabiņiem izveidojot drošākas transporta kustības trajektorijas. Labvēlīgo laikapstākļu dēļ horizontālo marķējumu ieklāšana norisināsies 24. un 25. septembrī, bet norobežojošo stabiņu uzstādīšana – divu nedēļu laikā.

Patlaban šis krustojums ir grūti pārskatāms un tādēļ bīstams satiksmes dalībniekiem, jo tajā savienojas seši ielu pievadi, veidojot intensīvu auto, velo un gājēju plūsmu. Krustojums ir grūti pārredzams īpaši tumšā laikā, jo ielu brauktuves savienojas šauros leņķos, kā arī savienojumu vietās redzamību pasliktina lielie aleju koki. Lai pareizi izveidotu sešu ielu savienojumu, ievērotu zemes īpašuma tiesības un saglabātu vērtīgākos kokus, plānotais apļa rādiuss ir lielāks, nekā sākotnēji varētu pieņemt. Jāatzīmē, ka apļveida krustojuma pārveidi apgrūtina arī tas, ka minētie ielu pievadi atrodas atšķirīgos attālumos viens no otra.

Par apļveida krustojuma izbūvi pašvaldība informēs pēc būvprojekta izstrādes skiču stadijā. Tikmēr notiek darbs pie pagaidu risinājuma ieviešanas, lai uzlabotu satiksmes drošību šajā krustojumā, kurā pēdējo gadu laikā notikuši 11 satiksmes negadījumi.

Pagaidu risinājuma izveide ar drošām nogriešanās trajektorijām, kas pasargā visus satiksmes dalībniekus šajā sarežģītajā krustojumā, no pašvaldības budžeta izmaksās aptuveni 7 tūkstošus eiro, no kuriem atgūstamās izmaksas ir stabiņu un izvietoto zīmju iegāde, jo tos pēc tam varēs izmantot atkārtoti.

Papildus tam sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” uz autoceļa P8 Raiņas ielas posmā no Pils ielas krustojuma līdz Cēsu ielai tiks izveidotas velo joslas, kas saslēgs iztrūkstošo velo infrastruktūras posmu starp Pils velo ielu un Cēsu ielas krustojumu, kur ir pieejama esoša velo infrastruktūra. Raiņa ielas brauktuve posmā no Pils līdz Cēsu ielai atbilstoši LV standartam būs 3 metru plata – tāpat kā Rīgas ielā, bet velo josla abās ceļa pusēs – pusotru metru plata. Tāpat arī uz Raiņa ielas pie Atslēgu skvēra tiks atjaunota tur agrāk esošā gājēju pāreja, papildinot gājēju pārvietošanās iespējas šajā krustojumā.

21. septembrī sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” tika saskaņots izmaiņu un pagaidu risinājums Raiņa un Pils ielas krustojumā. Papildus tam tika saņemts saskaņojums precizējošiem uzlabojumiem Pils ielas projektā, kur tiks veikti nelieli papildinājumi horizontālajām velo piktogrammām, kā arī atsevišķās vietās, kur nav atļauta transporta kustība, tiks uzstādīti papildu norobežojošie stabiņi. Pēc šo darbu veikšanas Pils ielas horizontālais un vertikālais apzīmējums tiks pabeigts, ņemot vērā profesionāļu un ekspertu ieteikumus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi