×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-24
26. septembrī norisināsies ikgadējais Siguldas kalnu maratons
Sestdien, 26. septembrī, Siguldā notiks ikgadējais skrējiens – Siguldas kalnu maratons, kas ir Latvijā un Baltijā izaicinošākais taku maratonskrējiens. Satiksmes ierobežojumi plānoti Peldu ielā maratona starta laikā – satiksme tiks slēgta Peldu ielas posmā no Gaujas tilta līdz Ziediņtrasei no plkst. 10.00 līdz 10.10.

Maratona starts tiks dots Svētku laukumā plkst. 10.00 ar iespaidīgu starta skrējienu uz augšu Ziediņa kalnā. Pirmie maratona finišētāji tiks gaidīti aptuveni plkst. 17.00. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senielejas takām un celiņiem. Tā vīsies abās pusēs upei starp Gaujas tiltu un kājnieku tiltu pie Velnalas klintīm. Senielejas parka takas netiks slēgtas uz skrējiena laiku, organizatori aicina novadniekus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus.

Maratona 70 kilometru pamatdistancē ir jāpārvar ne tikai distances kilometri, bet arī iespaidīga vertikālā kāpuma metru summa, kas ir tuvu pie 3000 metriem. Tas ir tikpat, cik uzskriet Ziediņa kalnā vismaz 35 reizes. Par papildu grūtību faktoru var uzskatīt arī rudenīgos laikapstākļus, piemēram, iepriekšējos gados Siguldas kalnu maratons ir noticis gan pa svaigi uzsnigušiem 20 centimetriem sniega, gan vētrā ar pamatīgu lietusgāzi.

Vienlaikus ar 70 kilometru kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 35 un 15 kilometru distancēs, kas dos iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kas vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat būs iespaidīga, attiecīgi 1500 un 700 augstuma metri.

Kopš 2007. gada Siguldas kalnu maratons ir iekļauts pasaules populārākā kalnu maratona – 165 kilometru skrējiena apkārt Monblānam (Ultra Trail du Mont Blanc) – kvalifikācijas skrējienu listē.

Pasākumu rīko biedrība “Kalnkāpēju sporta centrs” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

Papildu informācija par Siguldas kalnu maratonu un trases karte apskatāma šeit.


 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi