×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-25
Šonedēļ Siguldas novadā: Zelta rudens un koncertzāles “Baltais flīģelis” sezonas atklāšana, un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz Zelta rudens sezonas atklāšanu Siguldas pils kvartālā ar lustīgu tirdziņu, gardiem našķiem “Rudens Street Food” un divām izcilām muzikālajām apvienībām – “Sudden Lights” un “Oranžās brīvdienas”. Tāpat kultūras cienītājiem šonedēļ iespēja apmeklēt koncertzāles “Baltais flīģelis” jaunās sezonas atklāšanu, kurā uzstāsies koris “Kamēr…”, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi “Patiesība” kultūras centrā “Siguldas devons”, kamermūzikas vakaru kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio Krimuldas muižā. Jauniešiem Siguldas pagasta Kultūras nama āra lasītavā norisināsies dzejas vakars kopā ar dzejnieku Māri Krastu. Tāpat Siguldas pagasta Kultūras namā aicinām apmeklēt unikālu retro velo izstādi “Visa dzīve vienā divritenī”. Turaidas muzejrezervātā notiks tikšanās “Gadsimtos radītām vērtībām jāizrāda cieņa. Saruna par būvkultūru Turaidas vēsturiskajā centrā”. Mores pagastā ar dažādām aktivitātēm norisināsies Mores kauju 76. gadskārtas atceres pasākums.

Piektdien, 25. septembrī

  • Plkst. 12.00 bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centra Spēka zālē.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26761072 (Daina).
  • Plkst. 12.00 Goda donoru un Latvijas Sarkanā krusta goda biedru sveikšanas pasākums Siguldas slimnīcas administrācijas aktu zālē.
    Pasākuma laikā tiks sumināti 20 goda donori, kas asinis ir ziedojuši vismaz 25 reizes un vairāk. Tāpat pasākuma laikā tiks sveikti deviņi Latvijas Sarkanā krusta goda biedri – biedrības dalībnieki, kuri šogad svin 80 un vairāk gadus.
    Goda donorus un Latvijas Sarkanā krusta goda biedrus sveiks arī Latvijas Sarkanā krusta Rīgas apriņķa komitejas priekšsēdētāja Irēna Ikstena, Siguldas novada pašvaldības pārstāvji, kā arī Latvijas Sarkanā krusta sadarbības partneri.
  • Plkst. 18.30 Latvijas orientēšanās nakts Siguldā.
    Tās būs aizraujošas trīs stundu sacensības rogainingā ar kājām, kas norisināsies saskaņā ar Latvijas Orientēšanās federācijas apstiprinātajiem rogaininga sacensību noteikumiem. Sacensību sākums plānots plkst. 20.00 Siguldas Valsts ģimnāzijā, reģistrēšanās – no plkst. 18.30. Dalībai sacensībās bija iespēja pieteikties līdz 21. septembrim.
  • Plkst. 19.00 Māris Krasts – dzejas vakars jauniešiem Siguldas pagasta Kultūras nama āra lasītavā.
    Dzejnieks Māris Krasts aicina novadniekus uz kopīgu dzejas slamu, kurā varēs piedalīties ikviens interesents, kurš vēlēsies deklamēt savu dzeju.
    Sliktu laika apstākļu gadījumā pasākums norisināsies Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 19.00 Andra Muižnieka 75 gadu jubilejai veltīts Absolventu orķestra koncerts kultūras centrā “Siguldas devons” (Koncerts izpārdots!).

Sestdien, 26. septembrī

  • Plkst. 9.30 bezmaksas aerobikas nodarbība Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbību vadīs trenere Anita Baumane. Uz nodarbību ir ierobežots apmeklētāju skaits un nepieciešama pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860 vai rakstot e-pasta adresi ssc@siguldassports.lv.
  • Plkst. 10.00 “Siguldas kalnu maratons 2020” Svētku laukumā.
    Sacensības ir Latvijā un Baltijā izaicinošākais taku maratonskrējiens. Maratona 70 kilometru pamatdistancē ir jāpārvar ne tikai distances kilometrus, bet arī iespaidīgu vertikālo kāpuma metru summu, kas ir tuvu pie 3000 metru, kas ir tikpat, cik uzskriet Ziediņa kalnā vismaz 35 reizes.
    Vienlaikus ar 70 kilometru kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 35 un 15 kilometru distancēs, kas dos iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kas vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 10.00 Dubultprieka tirdziņš Raunas un Stacijas ielas krustojumā.
    Tirdziņā kā pārdevējs var piedalīties jebkurš, kuram mājās ir liekas mantas, kas citiem varētu noderēt. Savukārt pircējiem tā ir iespēja iegādāties preces lētāk. Tirdziņa apmeklējums ir bez maksas. Ja ir vēlme piedalīties tirdziņā kā dalībniekam, iepriekš jāpiesakās, aizpildot pieteikumu šeit. Vietu skaits ir ierobežots; dalības maksa pārdevējam – 9 eiro. Tālrunis informācijai 26833073.
  • Plkst. 10.30 bezmaksas rollerslēpošanas nodarbība Fischer Slēpošanas centrā.
  • No plkst. 11.00 Zelta rudens sezonas atklāšanas svētki Siguldas pils kvartālā.
    Visas dienas garumā Siguldas pils kvartālā pie amatniekiem, zemniekiem un dažādu arodu pratējiem būs iespēja iegādāties daudzveidīgu produkciju Zelta lapu tirdziņā, kā arī piedalīties atraktīvās izklaidēs gan lieliem, gan maziem. Zinātkārie varēs piedalīties meistarklasēs un konkursos pie Siguldas pils kvartāla amatniekiem. Rudens sezonas atklāšanas svētkos Siguldas pils kvartālā notiks “Rudens Street Food”, kurā būs iespēja sevi un savus tuvākos lutināt ar gardām maltītēm no Siguldas labākajiem ēdinātājiem un tuvējo novadu restorāniem.
    • No plkst. 11.00 līdz 16.00 koka spēļu darbnīca “Izspēlē rudeni” ģimenēm ar bērniem.
    • Plkst. 12.00 muzikāla izrāde ģimenēm ar bērniem “Rudens darbi un nedarbi”. Pēc izrādes jautras stafetes ar izrādes galvenajiem varoņiem – zaķēnu ģimeni.
    • Plkst. 13.00 ģimeņu orientēšanās spēle “Zelta spieķis
    • No plkst. 14.00 līdz 16.00 burbuļu šovs “Ieburbuļo rudenī!” kopā ar Mārtiņa burbuļiem.
    • No plkst. 14.00 līdz 16.00 “Zelta rudens smukumu darbnīca” sejiņu apgleznošana, spīdumu tetovējumi. Dalības maksa – 3 eiro.
    • Plkst. 15.00 apbalvošana orientēšanās spēlei “Zelta spieķis” Siguldas pils kvartālā.
    • Plkst. 19.00 grupas “Sudden Lights” un plkst. 20.00 grupas “Oranžās brīvdienas” uzstāšanās. Biļetes cena uz abiem koncertiem – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 50% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Biļetes būs iespēja iegādāties pasākuma dienā pirms koncertiem; aicinām ņemt vērā, ka atlaide netiks piemērota. 
  • Plkst. 12.00 Mores kauju 76. gadskārtas atceres pasākumi Mores pagastā.
    Atceres pasākumu laikā norisināsies saruna, diskusija un viktorīna “Iepazīsti Mores kaujas”, piemiņas svētbrīdis pie Roznēnu ozola. Notiks kopīga sadziedāšanās ar Latvijas Nacionālo karavīru biedrības kori “Tēvija” un Siguldas novada senioru amatiermākslas kolektīviem, būs iespēja piedalīties sportiskās šķēršļu trasēs, bet dienas noslēgumā Mores estrādē varēs baudīt Kristīnes Šomases koncertu “Kad visapkārt krāsas vien”.
    Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 15.00 tikšanās “Gadsimtos radītām vērtībām jāizrāda cieņa. Saruna par būvkultūru Turaidas vēsturiskajā centrā” Turaidas muzejrezervātā.
    Tikšanās laikā varēs uzzināt, kā ēkas Turaidas vēsturiskajā centrā tiek pētītas un dokumentētas, saglabātas un atjaunotas. Sarunā piedalīsies arhitekts Artūrs Lapiņš, etnogrāfs, Dr.hist. Mārtiņš Kuplais, seno guļbūvju un jumtu restaurācijas eksperts, SIA “Balga” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Glāzers, SIA “RERE Meistari" projektu un būvdarbu vadītājs Andris Sausiņš. Sarunu un ekskursiju muižas saimnieciskajā centrā vadīs Turaidas muzejrezervāta direktores vietnieks pieminekļu saglabāšanas un infrastruktūras jautājumos Dainis Linmeijers. Dalība – bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26572142 vai rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 18.00 kamermūzikas vakars kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio Krimuldas muižā.
    Koncertā uzstāsies pianists Mārtiņš Zilberts, vijolists Indulis Cintiņš un čelliste Dace Zālīte-Zilberte. Klaviertrio mūziķi koncertprogrammā atskaņos un stāstīs par skaistākajām un aizraujošākajām lapaspusēm klaviertrio žanra vēsturē, aptverot laika posmu no klasicisma līdz pat tango žanram un spilgtākajām mūsdienu latviešu skaņražu kompozīcijām. Biļetes cena – 15 eiro. Biļeti iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 19.00 koncertzāles “Baltais flīģelis” jaunās sezonas atklāšana – jauniešu kora “Kamēr…” koncerts “Kamēr... koku galotnēs”.
    Koncertā koris publiku priecēs ar tā pastāvēšanas vēsturē nozīmīgiem opusiem, kā arī mūsdienu Ziemeļvalstu kormūzikas augstākās raudzes skaņdarbiem rudenīgās, mīlestības caurvītās noskaņās. Biļetes cena – no 10 līdz 15 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekam – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.
  • Plkst. 19.30 “Nakts peldējums 2020” Siguldas Sporta centrā.
    “Nakts peldējuma” programma šogad ir pielāgota mazākam dalībnieku skaitam, vienlaikus piedāvājot vēl nebijušu izaicinājumu – dalību pusstundas peldējumā. Atbilstoši savām spējām un prasmēm iespējams pieteikties četrās dažādās grupās:
    • entuziastu un ģimenes grupā (bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar zemām vai vidējām prasmēm). Peldējuma laiks: plkst. 20.00–20.30;
    • amatieru un tautas grupā (bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar labām prasmēm). Peldējuma laiks: plkst. 20.45–21.15;
    • sporta grupā (bērni un jaunieši, kas trenējas sporta grupās, kā arī peldēšanas vecmeistari). Peldējuma laiks: plkst. 21.30–22.00;
    • pro grupā (bērni un jaunieši, kā arī peldēšanas vecmeistari ar ļoti labām prasmēm). Peldējuma laiks: plkst. 22.15–22.45.

Reģistrēties pasākumam var tīmekļa vietnē www.naktspeldejums.lv. Bērniem līdz 16 gadu vecumam dalība tikai vecāku pavadībā. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Svētdien, 27. septembrī

  • Plkst. 17.00 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde “Patiesība” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Izrāde veidota pēc mūsdienu franču dramaturga Floriana Zellera lugas motīviem. Tā ir lieliska franču komēdija, kurā apspēlēta morāles un godaprāta cīņa par izdzīvošanu. Biļetes cena – no 18 līdz 20 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide. Biļeti iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra “Siguldas devons” kasē.

 

Izstādes

  • Starpdisciplinārā mākslas projekta “Pēc pandēmijas renesanse” izstāde Zaļās Villas kvartālā
  • Retro velosipēdu izstāde “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā 
  • Gleznotājas Agitas Zālītes mākslas studijas izstāde “Gleznotprieks” Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā
  • Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde Mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. stāva gaitenī
  • Glezniecības kolekcijas izstāde “Atvērums” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Mākslinieces Kristīnes Kliginas izstāde “Ārpus laika” Siguldas novada bibliotēkā




Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi