×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-05
Pašvaldības policija uzsāk velo apmācības Siguldas pilsētas vidusskolas skolēniem

Attīstoties velo infrastruktūrai Siguldas novadā, uz ielām parādās arvien jaunāki velobraucēji – bērni jau no desmit gadu vecuma, kuri patstāvīgi drīkst piedalīties ceļu satiksmē. Lai bērni būtu pārliecināti par savām velosipēda vadītāja prasmēm un pārzinātu ceļu satiksmes noteikumus, kā arī drošību, Siguldas novada Pašvaldības policija, sadarbojoties ar novada skolām, oktobrī uzsāks apmācības velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

Kā pirmie apmācības uzsāks Siguldas pilsētas vidusskolas 4. klašu audzēkņi. Apmācības vadīs Pašvaldības policijas inspektori pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izstrādātajiem mācību un metodiskajiem materiāliem, lai skolēni pilnvērtīgi un saprotami iegūtu zināšanas un varētu kārtot eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

Apmācībām paredzētas četras mācību stundas, kurās Pašvaldības policijas inspektori bērniem izskaidros ceļu satiksmes noteikumos lietotos terminus, prasības velosipēda vadītājam, drošību ceļu satiksmē, ceļa zīmes un to nozīmi, kā arī krustojumu veidus un to pareizus šķērsošanas veidus. Lai mācību process būtu interesantāks un vieglāk izprotams, Pašvaldības policija vienā no mācību stundām organizēs praktisko nodarbību, kurā paredzēts izmēģināt praktiskās iemaņas ceļu satiksmē kā velosipēda vadītājam, imitējot dažādas situācijas dažādos krustojumu veidos.

Pēc apmācībām skolēni skolā kārtos CSDD eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai, ko pieņems Pašvaldības policijas darbinieks, savukārt pēc eksāmena veiksmīgas nokārtošanas skolēns varēs saņemt CSDD izgatavotu velosipēda vadītāja apliecību un droši piedalīties satiksmē.

Veidojot velo apmācības, Pašvaldības policijas galvenais mērķis ir radīt skolēniem izpratni par drošu un kulturālu velosipēda vadīšanu, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, domāt par savu un citu drošību uz ielām un ceļiem.

Pašvaldības policija aicina skolēnus un viņu vecākus izmantot mācību velo trasi “Velozinis”, kas atrodas Raiņa parkā. Tā, atdarinot pilsētvidē sastopamos šķēršļus, velobraucējiem attīsta līdzsvara izjūtu un māca drošu pilsētvidē sastopamo elementu pārvarēšanu, kā piemēram, ļauj attīstīt manevru veikšanu ar vienu roku, vienlaikus norādot paredzēto braukšanas virzienu. Svarīgi bērniem atgādināt par drošību vadot velosipēdu, proti, par nepieciešamību izmantot aizsargķiveres un atstarojošos elementus braucot ar velo diennakts tumšajā laikā.

Lai papildinātu vai atkārtotu iegūtās teorētiskās zināšanas, varat apmeklēt CSDD izveidotu interneta vietni www.berniem.csdd.lv, kur var atrast mācību materiālus, spēles un uzdevumus par drošu piedalīšanos ceļu satiksmē, kā arī izmēģināt nokārtot velo eksāmenu, kas atrodams CSDD interneta vietnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi