×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-05
Norisinājies 9. Siguldas novada čempionāts ātrajā šahā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 3 un 4. oktobrī, Siguldā norisinājās 9. Siguldas novada čempionāts ātrajā šahā un Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Siguldas čempionātā 1. vietu izcīnīja reitingfavorīts lielmeistars Arturs Neikšāns ar 10 punktiem no 11 iespējamiem. Otrā vieta nacionālajam meistaram Denisam Nikolajevam (9 punkti) un trešā vieta lielmeistaram Tomam Kantānam (8,5 punkti).

Sacensību laikā tika noskaidroti arī trīs labākie siguldiešu konkurencē – pirmais Visvaldis Gercāns (6 punkti), otrais Ivars Jēkabsons (5,5 punkti) un trešais Valdis Jansons (5 punkti). Pazīstamā televīzijas diktora un skolotāja Ulda Deisona piemiņas balvu labākajam Siguldas skolēnam saņēma Valters Vasiļjevs, Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.a klases audzēknis.

Visu laiku slavenākās latviešu šahistes Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs Siguldā noritēja ceturto reizi. Turnīrā spēlēja 59 dalībnieki. Pēc nospēlētām deviņām kārtām pirmo vietu ar 8,5 punktiem ieguva lielmeistars Toms Kantāns, otrais meistars Dmitrijs Tokranovs (7 punkti) un trešais FIDE meistars Matīss Mustaps (7 punkti). Labākais no siguldiešiem bija Valdis Jansons ar 5 punktiem, Jānim Vītiņam un Mikam Tomasam Hižņikovam 4 punkti.

Valstī noteikto ierobežojumu dēļ turnīrā nepiedalījās regulārie turnīra viesi no Baltkrievijas un Krievijas, kā arī Igaunijas un Lietuvas šahisti. Siguldas čempionātā piedalījās 96 dalībnieki, kas pārstāvēja četras valstis, taču Polijas, Dānijas un Francijas spēlētāji ietilpa Latvijā pastāvīgi dzīvojošo lokā. Sacensību rīkotāji bija izstrādājuši instrukciju par piesardzības pasākumiem Covid-19 vīrusa izplatīšanās situācijā, kā arī spēlētājiem ieteica jaunu sasveicināšanās veidu partijas sākumā – paņemot rokās karaļu figūras un tās saklauvējot vienu ar otru.

Siguldas čempionātu un M. Laubertes piemiņas turnīru rīkoja Siguldas šaha klubs. Sacensības atbalstīja Siguldas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
turnīru direktors
Visvaldis Gercāns


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi