×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-15
Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina pieteikt izstādes 2021. gadam

Kultūras centrs “Siguldas devons” ir kvalitatīva reģionālā kultūras un mākslas telpa, kura regulāri aicina Siguldas novada iedzīvotājus un viesus baudīt daudzveidīgu kultūras un mākslas piedāvājumu. Lai nodrošinātu kvalitatīvas profesionālās mākslas pieejamību Siguldas novadā, iepazīstinātu un izglītotu sabiedrību par mākslas vēsturiskajām un mūsdienu izpausmēm, akcentējot laikmetīgos procesus, un popularizētu Siguldas unikālo, ar izcilām personībām saistīto kultūrvēsturisko mantojumu, Siguldas novada kultūras centrs “Siguldas devons” aicina māksliniekus un izstāžu veidotājus pieteikt vizuālās mākslas, foto, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomas, kā arī kultūras mantojuma izstādes.

Plānots, ka kopumā 2021. gadā kultūras centrā “Siguldas devons” varēs aplūkot astoņas izstādes, ieskaitot izstādes, kuras valstī esošo ierobežojumu dēļ tika pārceltas no 2020. gada piedāvājuma. Vienas izstādes apskates ilgums plānots līdz pusotram mēnesim. “Siguldas devons” patur tiesības 1–2 izstāžu projektus īstenot sadarbībā ar uzaicinātiem izstāžu projektiem.

Personālizstādi, mākslinieku grupas vai kuratora veidotu izstādi aicinātas pieteikt fiziskas un juridiskas personas. Pieteikums līdz 10. novembrim jāiesniedz aizlīmētā aploksnē ar norādi “Izstāde “Siguldas devonā”” kultūras centra “Siguldas devons” 1. stāvā klientu apkalpošanas speciālistam vai sūtot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv ar norādi “Izstāde “Siguldas devonā””, pievienojot šādus dokumentus:

  • pieteikuma veidlapa;
  • izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar Kultūras centra “Siguldas devons” telpu plānojumu (telpa 170 m2, 4 logu ailes), kā arī cita būtiska informācija par izstādes tehnisko realizāciju;
  • pieteicēja, mākslinieka/-u CV un/vai kuratora CV (ja izstādei ir kurators);
  • vismaz 3 vizuālie pielikumi (A4 krāsu izdrukā vai elektroniski – vismaz 1 MB/1000 PIX), kas sniedz ieskatu plānotās izstādes saturā un ļauj novērtēt darbu māksliniecisko kvalitāti;
  • izstādes laikā plānotā papildu pasākuma – meistarklases, diskusijas, plenēra un citu – iespējamā programma un nepieciešamo izejmateriālu apraksts (brīva izvēle).

Iesniegtos pieteikumus saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” 2021. gada apstiprināto izstāžu sarakstu izskatīs Siguldas novada Kultūras centra izveidota komisija. Par rezultātiem izstāžu pieteicēji tiks informēti ne vēlāk kā 20 dienu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām, atbildes vēstuli sūtot uz pieteikumā norādīto adresi.

Kultūras centrs “Siguldas devons” izstāžu nodrošināšanai ieguldīs šādus resursus:

  • nepieciešamības gadījumā nodrošinās transportu eksponātu nogādāšanai līdz “Siguldas devonam” un atpakaļ (Latvijas teritorijā);
  • mākslas darbu apdrošināšanu izstādes laikā;
  • publicitātes nodrošināšanu, izmantojot projekta pieteicēja sagatavotu un iesniegtu informāciju, tostarp tulkos angļu valodā izstādes anotācijas un mākslas darbu etiķetes, sagatavos un izvietos etiķetes izstādē, nodrošinās informatīvo materiālu (plakātu, reklāmas baneru) izveidi un publicitāti Siguldas novadā tam atvēlētajās vietās;
  • “Siguldas devons” pieejamā izstāžu aprīkojuma izmantošanu un izstādes montāžu un demontāžu;
  • sadarbību organizatorisku jautājumu risināšanā ar “Siguldas devona” izstāžu kuratoru, kas uzsākama vismaz divus mēnešus pirms izstādes norises laika un turpinās līdz projekta noslēgumam.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi