×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-26
Izglītības iestādes turpina darboties atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai

Atsākoties mācībām pēc skolēnu rudens brīvlaika, klātienes mācības turpinās 1. līdz 6. klašu skolēniem, bet 7. līdz 12. klašu skolēniem mācības notiek attālināti, kā to noteicis Ministru kabinets. Siguldas novada pašvaldības vadība turpina sekot līdzi koronavīrusa Covid-19 izplatībai novada izglītības iestādēs un ar iestāžu vadītājiem pārrunā pastiprinātu piesardzības pasākumu piemērošanu tajās. Pašvaldība ir informēta, ka Covid-19 pozitīvas analīzes apstiprinātas četriem pedagogiem un vienam darbiniekam “Baltajā flīģelī” un vienam darbiniekam Siguldas pilsētas vidusskolā. Vīrusa Covid-19 pozitīvas analīzes apstiprinātas arī vienam skolēnam Laurenču sākumskolā un diviem – Siguldas pilsētas vidusskolā. Konkrētās klases klātienes mācības atsāks jau otrdien, 27. oktobrī, kad beigsies noteiktais mājas karantīnas periods.

Kā kontaktpersonas mājas karantīnā atrodas kopumā astoņi izglītības iestāžu darbinieki no Laurenču sākumskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas. Mākslu skolā “Baltais flīģelis” pēc īpaši veidota grafika atbilstoši epidemioloģiskajai drošībai notiek tikai individuālās nodarbības. Savukārt Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos darbs norit kā ierasts.

Atgādinām, ka inficēšanās gadījumos Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) veic nepieciešamās darbības, apzina un informē kontaktpersonas, savukārt izglītības iestāde darbojas atbilstoši SPKC norādēm. Aicinām izglītības iestādes darbiniekus un vecākus tiklīdz tiek saņemta informācija par inficēšanās gadījumiem vai par to, ka kāds ir bijis tiešā kontaktpersona ar inficēto, nekavējoties informēt iestādes vadītāju, lai pašvaldība varētu pieņemt atbilstošus lēmumus saskaņā ar SPKC norādījumiem. Siguldas novada pašvaldība kā izglītības iestāžu dibinātājs ir tiesīgs lemt par izglītības procesa organizēšanu Covid-19 laikā, nosakot, cik plaši jāveic izglītošana attālināti un kā organizēt mācību procesu šajā situācijā. Līdz ar to sadarbībai starp pašvaldību, izglītības iestādi un vecākiem būs izšķiroša nozīme slimības kontrolēšanā.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra norādēm kontaktpersonas, kurām noteikta pašizolācija, neapmeklē izglītības iestādi un jebkuras citas publiskas vietas, mācās attālināti atbilstoši skolas organizētajam procesam. Aicinām sekot līdzi skolēnu veselības stāvoklim un nedoties uz skolu ar jebkādām slimības pazīmēm, kā arī kontaktēties ar ģimenes ārstu, kurš dos tālākās ārstēšanās norādes.

Siguldas novada pašvaldības izglītības jomas speciālisti uzsver, ka klātienes mācības notiek saskaņā ar epidemioloģisko situāciju un valdības noteiktajiem lēmumiem.

Pēc 26. oktobra datiem Siguldas novadā reģistrēti 13 aktīvi Covid-19 gadījumi pēc 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājiem. Aicinām novadniekus nopietni izturēties pret noteiktajiem ierobežojumiem, ievērot divu metru distanci, rūpēties par personīgo higiēnu, kā arī lietot mutes un deguna aizsargmaskas vietās, kur tas noteikts.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi