×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-10-29
Šonedēļ Siguldas novadā: seminārs “Līdzdalības māksla”, Krišjānim Baronam 185 un citi pasākumi

Zelta rudens pilnbriedā Siguldā un tās apkārtnē norisinās Spēka Restorānu nedēļa, kuras laikā septiņos Siguldas un tās apkārtnes restorānos ir iespēja baudīt maltītes, kas ir veselīgas, vitamīniem un uzturvielām bagātas. 31. oktobrī, godinot latviešu tautasdziesmu vācēju Krišjāni Baronu 185 gadu jubilejā pie Krišjāņa Barona pieminekļa norisināsies atceres pasākums. Izceļot folklorista saistību ar Siguldu, novadnieki un pilsētas viesi aicināti izstaigāt jaunizveidotu, astoņus kilometrus garu pastaigu maršrutu “Krišjāņa Barona takas”. Vēl tikai šajā nedēļas nogalē ikvienam ir iespēja apmeklēt unikālu retro velo izstādi “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā. Savukārt kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies tiešsaistes-klātienes seminārs “Līdzdalības māksla”.

Piektdien, 30. oktobrī

  • Plkst. 10.30 tiešsaistes-klātienes seminārs “Līdzdalības māksla” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Pasākumā biedrība “Culture Lab” iepazīstinās ar azartiskiem un pieredzējušiem līdzdalības mākslas projektu veidotājiem un labās prakses projektu piemēriem Latvijā, kā arī praktiskiem padomiem un darba metodēm, kas apkopotas rokasgrāmatā un video stāstos kopienu mākslas projektu veidotājiem. Pasākuma pilna programma aplūkojama šeit. Pieteikšanās semināram ir noslēgusies.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Sestdien, 31. oktobrī

  • Plkst. 14.00 “Tautasdziesma Siguldā. Krišjānim Baronam – 185” pie Krišjāņa Barona pieminekļa.
    Pasākumā Turaidas muzejrezervāta darbinieki, Siguldas novada pašvaldības un kultūras nozares pārstāvji dalīsies ar savām mīļākajām tautasdziesmām, smeļot tajās dzīvesprieku un gudrību. Šajā dienā ikviens aicināts atnest svecīti vai ziediņu un šajā dienā spēku un ticību labajam rast dainās. Svecīti 31. oktobrī aicināti aizdegt arī Dainu kalna Turaidā apmeklētāji pie skulptūras “Spīdolas akmens”, kur atrodams arī Krišjāņa Barona tēls.
    Pasākumā tiks ievērots sanitārais protokols un piesardzības pasākumi, tāpēc arī visi pasākuma dalībnieki tiek aicināti tikšanās laikā lietot aizsargvairogus vai maskas, kā arī ievērot divu metru distanci, apmeklējot pasākumu. Jāatzīmē, ka iepriekš plānotais koncerts “Tautasdziesma Siguldā. Krišjānim Baronam – 185” tiek pārcelts uz nenoteiktu laiku, sekojot līdzi Covid-19 izplatībai Latvijā.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

Izstādes

  • Retro velosipēdu izstāde “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā
  • Mākslinieces Kristīnes Kliginas izstāde “Ārpus laika” Siguldas novada bibliotēkā
  • Skolotāju dienai veltīta Mākslas nodaļas pedagogu darbu izstāde Mākslu skolā “Baltais flīģelis”
  • Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu vasaras plenēra darbu izstāde “Zaļās Villas krāsainie stāsti” Zaļās Villas kvartālā
  • Karitas Plakanes un Rudītes Līkopas fotoizstāde “Es piederu, vasara, tik tev ar savu tik atvērto dvēseles garu…” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Aigara Hibnera fotoizstāde “Spēle” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Izstāde “Agrārajai reformai – 100” Turaidas muzejrezervātā
  • Izstāde “Rasas punkts” jaunradītajā “Kafijas Garāžā” Zaļās Villas kvartālā
  • Stikla mākslinieces Lauras Rostokas darbu izstāde Allažu pagasta Tautas namā



Foto: @olgag.photography


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi