×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-06
Atklās tekstilmākslinieka Viestura Bērziņa piemiņas izstādi

6. novembrī plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta tekstilmākslinieka Viestura Bērziņa (1954–2019) piemiņas izstāde, kurā varēs aplūkot gobelēnus, fotogrāfiju kolāžas un zīmējumus. Daudziem tā būs tikšanās ar iemīļotiem, bet sen neredzētiem darbiem, citiem – pilnīgi jauna iepazīšanās ar latviešu gobelēna zelta fonda paraugiem.

Atklāšanas pasākumā par jautru atmosfēru parūpēsies atraktīvā un daudzpusīgā grupa “Rahu The Fool”. Viestura mīlestību pret pantonīmu un teatralitāti apmeklētāju sirdīs iedzīvinās mīmu grupas priekšnesums. Ņemot vērā valstī noteiktos piesardzības noteikumus, ieeja uz izstādes atklāšanu norisināsies ar īpašiem ielūgumiem, kurus bija iespēja saņemt kultūras centra “Siguldas devons” kasē; viesu skaits ir nokomplektēts!

Izstādē apskatāmie darbi tiks deponēti no Dekoratīvās mākslas un Dizaina muzeja, kā arī no Latvijas Mākslinieku savienības kolekcijām. Ekspozīcija tiks papildināta ar mākslinieka fotogrāfiju kolāžām, dažiem viņa zīmējumiem. Izstādes apskates laikā apmeklētājiem būs iespēja baudīt nelielu video filmu, kas uzņemta 1991. gadā viņa viesošanos un darba laikā rezidencē Leikpleisidā, ASV.

“Artistiskums” Viesturam Bērziņam piemita gan kā māksliniekam, gan kā cilvēkam. Ne velti viņš tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem VEF Kultūras pils Roberta Ligera vadītās “Rīgas pantomīmas” mīmiem. Šo mākslinieka īpašo dotumu skatītāji redzēs viņa darbu kompozīcijās, 1991. gadā uzņemtajā īsfilmā.

1989. gadā izdotajā grāmatā “Latvju tekstilmāksla” Sandra Kalniete (šīs grāmatas sastādītāja un tekstu autore) atklāja, ka “V. Bērziņš savā mākslā turpina kopt dvēseliskās skaidrības intonāciju. Pēctecību, tuvību apliecina tēla gaišais, sirsnīgais skanējums, izjustais lirisms, arī krāsu prieks... Vēlēšanās atklāt procesu tā attīstībā, šķietamais kompozīcijas statisko elementu dinamisms atklāj vēl vienu V. Bērziņa daiļradei būtisku iezīmi – dziļu laikmeta mākslas stila izjūtu, prasmi to apvienot ar tradicionālu tematiku un nacionālu saturu.”

Viesturs Bērziņš dzimis Siguldā 1954. gadā. Mācījies Rīgas lietišķās mākslas vidusskolas stikla mākslinieciskās apstrādes nodaļā (tagad PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas stikla izstrādājumu dizaina programma) no 1970. līdz 1974. gadam. Pēc tam studējis tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā (tagad Vizuālās mākslas nodaļa Tekstilmākslas apakšnozare), kuru absolvējis 1979. gadā. Izstādēs piedalījies kopš 1978. gada un 1982. gadā kļuvis par Latvijas Mākslinieku savienības biedru. Darbi savā laikā eksponēti ne tikai dažādās izstādēs Padomju savienībā, bet arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā, Dienvidslāvijā, Somijā un citās valstīs Viesturs Bērziņš bija mākslinieks trim latviešu kinofilmām: “Mazās kaislības” (1990), “Pa baltā furgona pēdām” (1992), “Mazie laupītāji” (2009). Kopš 1979. gada strādājis kā pedagogs Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Viesturam ir trīs dēli -  Krišjānis, Indriķis un Gustavs.

Izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma līdz 5. decembrim. Kultūras centrs apmeklētājiem atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē – bez maksas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi