×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-17
Aicina baudīt tiešsaistes latviešu kamermūzikas koncertu

Latvijas svētku nedēļā, 21. novembrī, plkst. 19.00 koncertzāle Baltais flīģelis un Pētera Vaska fonds novadniekiem un ikvienam mūzikas cienītājam dāvās iespēju noklausīties tiešsaistes kamermūzikas koncertu, kurā uzstāsies Magdalēna Geka (vijole) un Iveta Cālīte (klavieres). Koncerts norisināsies koncertzālē “Baltais flīģelis”, to būs iespēja klausīties koncertzāles “Baltais flīģelis” un Pētera Vaska fonda “Facebook” lapā.

Koncertā skanēs Jāzepa Vītola “Romance re minorā” op.15 (1894), Platona Buravicka “Darba instrumenta restaurācija”, Jāņa Mediņa 1.sonāte vijolei un klavierēm (1946), izsmalcinātās latviešu komponistes Santas Bušs “Ich kann dich noch sehen...” (pirmatskaņojums), Jāņa Ķepīša “Dienvidu skices” (1953) un “Gruzīno skerco”.

Vijolniece Magdalēna Geka ieguvusi maģistra grādu Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā vijoles un kameransambļa specialitātē, kur šobrīd turpina studijas prestižajā “Mākslinieka diploma” programmā (Artist Diploma). Kā orķestra mūziķe spēlējusi “Kremerata Baltica” un Francijas Radio Filharmoniskajā orķestrī. Īpaši nozīmīgi viņai ir spēlēt mūsdienu komponistu mūziku. Vijolniece koncertē visā Eiropā gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, uzstājoties Vigmora zālē Londonā, Parīzes Filharmonijā, “Herkulessaal” Minhenē un citur. Latvijā viņa pazīstama kopš spožās debijas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri 2014. gada rudenī, kam sekoja nominācija “Lielajai Mūzikas balvai”. Magdalēna ir daudzu starptautisku konkursu laureāte, un kā soliste atskaņojusi teju visu nozīmīgāko vijoļmūzikas repertuāru ar dažādiem orķestriem Francijā, Vācijā, Ukrainā. 2015. gadā viņa nodibināja “Trio Sōra”, kura sastāvā ar lieliem panākumiem ir piedalījusies Verbjē festivālā Šveicē, Kuhmo kamermūzikas festivālā Somijā un citos. 2013. gadā viņa dibinājusi festivālu “Jaunie Latvijas kamermūziķi – Saulkrastiem”, bet 2015. gadā – “Ventspils kamermūzikas dienas” ar mērķi dot iespēju ārzemēs studējošajiem jaunajiem latviešu mūziķiem uzstāties augsta līmeņa koncertos Latvijā.

Pianiste Iveta Cālīte mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, vēlāk studijas turpinājusi Francijā un Zviedrijā, kur ieguvusi maģistra grādu un solista diplomu. Iveta ir Stokholmas Karaliskās mūzikas akadēmijas, kā arī Zviedrijas brīvmūrnieku ordeņa stipendiāte. Pianiste aktīvi koncertē solo un ir pieprasīta kamermūziķe dažādos kameransambļu sastāvos Zviedrijā, Francijā, Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā. Spēlējusi Volfganga Amadeja Mocarta klavierkoncertu ar Stokholmas Karaliskās Mūzikas akadēmijas stīgu orķestri, kā arī izcīnījusi iespēju spēlēt Morisa Ravēla Sol mažora klavierkoncertu ar akadēmijas simfonisko orķestri un Danielu Blendulfu pie diriģenta pults. Iveta ir piedalījusies arī dažādos starptautiskos mūzikas festivālos un projektos. Sniegusi koncertus ar “Latvijas Jaunajiem kamermūziķiem”, ar ko kopā arī ieskaņoja Dmitrija Šostakoviča klavieru kvintetu Latvijas Radio 1. studijā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi