×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-21
Siguldas Jaunās pils salons aicina pieteikt izstādes 2021. gadam

Siguldas māksliniekiem tiek radīta īpaša platforma – Siguldas Jaunās pils salons, kurā eksponēties un iepazīstināt apmeklētājus arī ar savas daiļrades radošā procesa aizkulisēm. 2021. gadā pēc pārbūves un restaurācijas savas durvis apmeklētājiem vērs Siguldas Jaunā pils, kura ir unikāla romantisma pērle Latvijas sirdī. Jaunās pils salons kalpos kā platforma mākslas izstādēm, radošiem eksperimentiem un performancēm un kā tikšanās vieta ar mākslinieku.

Salona vajadzībām Siguldas novada pašvaldība ir atvēlējusi divas telpas pils otrajā stāvā, kuras mākslinieks vienu mēnesi var izmantot ekspozīcijas izvietošanai un radošiem procesiem. Sīkāka informācija par telpu izmantošanas iespējām un noteikumiem atrodama Siguldas Jaunās pils salona izmantošanas noteikumos. Platforma paredzēta Siguldas novada un ar novadu saistītu mākslinieku darbu ekspozīcijām, lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību tieši daudzveidīgajai Siguldas mākslinieku daiļradei. Siguldas Jaunās pils salons darbu uzsāks 2021. gada pirmajā pusē. Telpas tiks aprīkotas ar galeriju piekares sistēmu, sliežu apgaismojumu, vitrīnām un podestiem mākslas darbu izvietošanai.

Izstādi aicināti pieteikt dažādu mākslas žanru Siguldas novada mākslinieki. Pieteikumu līdz 2021. gada 18. janvārim iespējams iesniegt elektroniski, to sūtot uz e-pasta adresi salons@sigulda.lv ar norādi “Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā” un pievienojot šādus dokumentus:

  • pieteikumu veidlapa;
  • izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar Jaunās pils telpu plānojumu (telpa Nr. 44 – 19,8 kvadrātmetri, Nr. 45 – 16.9 kvadrātmetri), kā arī cita būtiska informācija par izstādes tehnisko realizāciju;
  • pieteicēja, mākslinieka/-u CV un/vai kuratora CV (ja izstādei ir kurators);
  • vismaz 3 vizuālie pielikumi (A4 krāsu izdrukā vai elektroniski – vismaz 1 MB/1000 PIX), kas sniedz ieskatu plānotās izstādes saturā un ļauj novērtēt darbu māksliniecisko kvalitāti;
  • plānoto radošo izpausmju, performanču, demonstrējumu un citu aktivitāšu iespējamā programma un apraksts (brīva izvēle).

Iesniegtos pieteikumus saskaņā ar Siguldas Jaunās pils izmantošanas noteikumiem izvērtēs ekspertu komisija un sniegs savus ieteikumu 2021. gada sezonas sastādīšanai. 2021. gada sezonā paredzēts salona platformu apstiprināt 10 izstāžu projektiem. Salons patur tiesības 1–2 projektus īstenot sadarbībā ar uzaicinātiem izstāžu projektiem. Par rezultātiem izstāžu pieteicēji tiks informēti ne vēlāk kā 20 dienu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām, atbildes vēstuli sūtot uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi