×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-28
“Siguldas devons” aicina dalīties ar barikāžu atmiņu stāstiem

2021. gada 20. janvārī tiks atzīmēta barikāžu laika 30. gadadiena, un kultūras centrs “Siguldas devons” līdz 5. janvārim aicina pieteikties tos barikāžu dalībniekus, kuri būtu gatavi dalīties ar saviem atmiņu stāstiem. Stāstus uzklausīs un filmēs Latvijas Kultūras koledžas studenti, ievērojot valstī noteikto piesardzību.

Lai dalītos ar atmiņu stāstiem, aicinām pieteikties, darbdienās zvanot uz tālruņa numuru 67970815 vai rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Savu stāstu (gan par pieredzēto klātienē, gan no tuviniekiem vai citur dzirdēto) pieteiktie dalībnieki varēs atklāt sev piemērotā brīdī no 6. līdz 14. janvārim kultūras centra “Siguldas devons” atmiņu studijā.

Uz atmiņu studiju aicināti stāstnieki, kuri ir piedalījušies barikādēs – piemēram, stāvējuši pie stratēģiskiem objektiem sardzē, pie ugunskura dziedājuši dziesmas vai gatavojuši tēju un sviestmaizes, vai sarūpējuši malkas pagales ugunskuram, bijuši starp tiem, kuri organizējuši dežūras. Stāstnieki var būt arī autobusu šoferi, kas no attālākiem reģioniem vadāja dalībniekus uz Rīgu, vai vienkārši gaidīja mājās savus ģimenes locekļus, kuri piedalījās barikādēs. Uz atmiņu studiju var līdzi ņemt fotogrāfijas, kas apliecina un atgādina 1991. gada barikāžu laiku, kad latvieši aizstāvēja savas tiesības uz neatkarīgu valsti.

Atmiņu stāsti un fotogrāfijas tiks apkopotas ekspozīcijā, kas 20. janvārī tiks eksponēta Svētku laukumā. Kopumā tiks izvietotas 20 autentiskas stāstu planšetes, kas vēstīs Siguldas novadnieku atmiņu stāstus. Barikāžu dienas noskaņai Svētku laukuma vidū tiks iekurts ugunskurs, bet ap to – veidotas stilizētas barikādes.

Izstāsti savu barikāžu stāstu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi