×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-04
Bērnudārzā “Tornīši” atvērtas divas jaunas grupas

2021. gads 38 ģimenēm iesācies ar priecīgu ziņu – viņu mazākās atvases uzsāks bērnudārza gaitas pirmsskolas izglītības iestādē “Tornīši”. Pierodot pie jaunās ikdienas, jaunatvērtajās grupiņās izglītošanos uzsākuši 14 bērni katrā no grupiņām, vēlāk pievienojoties vēl pāris bērniem. Šobrīd “Tornīšos” ir 10 pilna laika un trīs nepilna laika grupas, kurās izglītojas 229 audzēkņi no pusotra līdz septiņiem gadiem.

Ēka, kas 1993. gadā būvēta kā bērnudārzs, pēc turpat 30 gadiem kļuvis par vienotu iestādi “Tornīši”, jo laika gaitā šajās telpās atradušās citas iestādes: bibliotēka, skola, Jaunrades centrs, Izglītības pārvalde un citas. Turpinot izglītības infrastruktūras pārmaiņas, Siguldas novada pašvaldība jau 2020. gada pavasarī no bērnudārza “Tornīši” telpām pārcēla Siguldas novada bibliotēku uz pilsētas centru. Pēc tam tika uzsākta divu grupu pārveide, kā arī virtuves bloka izbūve.

Bērnudārzā līdzās virtuves blokam un divām grupām “Dzenīši” un “Dzilnīši” izbūvēta arī telpa mājturības nodarbībām un atsevišķa telpa veļas mazgāšanai. Papildus pārbūvētas arī āra nojumes, kur bērniem spēlēties, un vieta saimnieciskā inventāra uzglabāšanai. Teritorijas labiekārtošanas darbu laikā tika nojaukts vecais žogs gar bērnudārza galveno ieeju, tā vietā izbūvējot jaunu. Rotaļu un bērnudārza plašās teritorijas labiekārtošana turpināsies pavasarī.

Kopējās remontdarbu izmaksas ir turpat 290 tūkstoši eiro (ar PVN), no kuriem 236 660 eiro ir aizņēmums Valsts kasē, bet pārējie – pašvaldības budžeta līdzekļi.

Jau ziņots, ka ēka Skolas ielā 3 sākotnēji celta kā bērnudārzs un pirmo reizi nodota ekspluatācijā 1993. gadā. Bet zīmīgi, ka ēkā pilnā apjomā bērnudārzs nav funkcionējis, jo līdz 2011. gadam ēkā atradās Siguldas 3. pamatskola. Savukārt 2016. gada 18. janvārī ēkā tika atklāta Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” filiāle ar četrām grupām. Palielinoties bērnu dzimstībai Siguldas novadā, pašvaldība 2017. gadā lēma par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes – “Tornīši” – dibināšanu. Tikai pēc 27 gadiem ēka piedzīvo brīdi, kad visos ēkas torņos ir bērnudārza audzēkņi.

Lai radošs un aizrautīgs jaunais darba cēliens visai bērnudārza “Tornīši” komandai!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi