×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-07
Pašvaldība dod iespēju novada senioriem slēpot bez maksas

Lai paplašinātu senioriem pieejamās aktīvās atpūtas iespējas svaigā gaisā, Siguldas novada pašvaldība apstiprinājusi grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 26 “Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”, nosakot, ka valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā novadā deklarētajiem pensionāriem Siguldas novadā esošajās sporta bāzēs būs iespēja saņemt pabalstu kalnu un distanču slēpošanai 80 eiro apmērā.

Papildus tam jāatzīmē, ka Siguldas novada pašvaldības apmaksāta distanču slēpošanas iespēja Fischer Slēpošanas trasē jau vairākus gadus ir pieejama visiem Siguldas novadā deklarētajiem skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem. Pateicoties Eiropas Sociālā fonda projektam Nr.9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!”, projekta ietvaros iegādāto inventāru izglītības iestāžu audzēkņi var izmantot bez maksas.

Pensionāriem pabalsta apmērs ir 80 eiro mēnesī, un tas paredzēts trases izmantošanas un pacēlāja pakalpojuma izdevumu segšanai par iepriekšējo mēnesi. Tiesības saņemt pabalstu ir pensijas vecuma personai, kuras dzīvesvieta uz pabalsta periodu, bet ne vēlāk par kārtējā gada 1. janvāra plkst. 00.00, nepārtraukti deklarēta Siguldas novadā, un ja šīs personas ienākumi nepārsniedz Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā pēdējo publicēto vidējo darba samaksas apmēru mēnesī pirms nodokļu nomaksas (šobrīd 1118 eiro, jo šī summa ir mainīga). Pabalsts paredzēts kalna un distanču slēpošanas izdevumu segšanai Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas laikā, bet ne ilgāk kā līdz 2020./2021. gada ziemas sezonas beigām Siguldas novadā esošajās ziemas sporta bāzēs – Fischer Slēpošanas centrā, Kaķīškalnā un Siguldas Pilsētas trasē.

Lai saņemtu pabalstu, personai jāiesniedz brīvā formā rakstīts iesniegums Sociālajā dienestā (socialais.dienests@sigulda.lv), norādot savus datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarēto dzīvesvietu). Iesniegumu var iemest arī pasta kastītēs Rīgas ielā 1 un Zinātnes ielā 7, Siguldā. Tāpat ir iespēja aizpildīt pašvaldībai adresētu e-iesniegumu pakalpojumu portālā e.sigulda.lv (sadaļā “Iesniegumu veidlapas”–“Dažādi”–“Iesniegums juridiskai vai fiziskai personai”). Saņemtais iesniegums tiks izskatīts un atbilde sniegta iespējami drīzāk uz iesniegumā norādīto deklarēto dzīvesvietu vai e-pasta adresi.

Tiem novadniekiem, kuriem iesniegums tiks apstiprināts, slēpošana būs pieejama bez maksas noteiktā limita ietvaros, pašvaldībai pēc fakta veicot savstarpējus norēķinus ar sporta bāzi. Papildu informācija aplūkojama Siguldas novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 26 “Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi