×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-07
Siguldas novada bibliotēka aicina lasīt e-grāmatas

2021. gada pirmajās dienās savas pastāvēšanas otro gadadienu atzīmē lasītāju iecienītā 3td e-grāmatu bibliotēka www.3td.lv, kas salīdzinoši īsā laikā ieguvusi lielu popularitāti, lasītāju skaita ziņā kļūstot par vienu no lielākajām publiskajām bibliotēkām Latvijā. Kultūras informācijas sistēmu centra pārziņā esošajā e-grāmatu lasīšanas platformā šobrīd ar valsts atbalstu tiek piedāvāts bez maksas lasīt gandrīz pustūkstoti e-grāmatu latviešu valodā. Arī Siguldas novada bibliotēka aicina lasīt vietnē www.3td.lv pieejamās e-grāmatas.

Saskaņā ar Kultūras informācijas sistēmu centra apkopotajiem datiem e-grāmatu bibliotēka divu gadu laikā sasniegusi gandrīz 12 500 lasītāju skaitu, kuriem kopumā e-grāmatas izsniegtas vairāk nekā 60 000 reižu un kuri pāršķīruši gandrīz 27 miljonus elektronisko lappušu. Grāmatu apjoms 3td bibliotēkā regulāri ik nedēļu tiek papildināts un kopš 2019. gada janvāra pieaudzis gandrīz piecas reizes. Ņemot vērā lasītāju pieprasījumu un ieteikumus, šobrīd 3td bibliotēkā lasīšanas ērtībām tiek nodrošinātas tādas tehniskās funkcijas kā pielāgojami krāsu režīmi, grāmatzīmes un iespēja mainīt burtu izmēru. Tāpat lasītājs, izmantojot progresa joslas indikatoru, var “pārvietoties” grāmatas saturā.

Jāatzīmē, ka e-grāmatu lasītāju strauju pieaugumu veicinājusi arī Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos vairākkārt izsludinātā ārkārtējā situācija, kuras laikā slēgtas publiskās bibliotēkas, tādējādi liedzot lasītājiem saņemt grāmatas klātienē. Toties piekļuve 3td bibliotēkai viedierīcē vai datorā ir nodrošināta ikvienam interesentam no jebkuras vietas, kur vien pieejams interneta pieslēgums.

Lai kļūtu par “3td e-grāmatu bibliotēkas” lasītāju, ir jābūt kādas Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lietotājam, un ar publiskās bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datiem (lietotājvārds un parole) jāveic reģistrācija vietnē www.3td.lv. Ja autorizācijas datu nav, interesenti aicināti sazināties ar Siguldas novada bibliotēku, rakstot uz e-pasta adresi bibliotēka@sigulda.lv, lai attālināti varētu reģistrēties bibliotēkā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi