×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-11
Novadnieki izcīna vairākas medaļas Eiropas čempionātā kamaniņu sportā

Aizvadītajā nedēļas nogalē bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisinājās piektais Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, kas reizē bija arī Eberspächer Pasaules kausa sestais posms kamaniņu sportā. Sacensībās piedalījās arī Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases dalībnieki, to vidū arī vairāki novadnieki, kas sacensībās izcīnīja medaļas.

8. janvārī bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisinājās Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības 52. FIL Eiropas čempionātam un Eberspacher Pasaules kausa sestajam posmam. Piektdienas sacensībās trases priekšrocības izmantoja mājinieki – divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvarēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, vīriešu konkurencē –  siguldietis Gints Bērziņš izcīnīja sudrabu, bet sieviešu konkurencē pirmās divas vietas ieguva novadnieces – ātrākā bija Ulla Zirne, taču otrajā vietā – Elīna Ieva Vītola.

9. janvārī sacensības iesākās ar vīriešu braucieniem, tajos savas karjeras labāko rezultātu uzrādīja novadnieks Artūrs Dārznieks, divu braucienu summā iegūstot 4. vietu, bet Gints Bērziņš ieguva sudrabu U-23 52. FIL Eiropas čempionātā. Savukārt Rikam Kristenam Rozītim divu braucienu summā 11. pozīcija.

Sestdienas sacensības noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām. Pavisam kopā startēja 24 dueti, no kuriem trīs bija Latvijas ekipāžas. 2021. gada Eiropas čempionu titulu, izcīnot zelta medaļu, ieguva novadnieki brāļi Šici.

Savukārt noslēdzošajā sacensību dienā savu meistarību trasē apliecināja sievietes, kur starp 28 kamaniņu braucējām sacentās arī četras latvietes: Elīza Tīruma, Kendija Aparjode, kā arī novadnieces Elīna Ieva Vītola un Ulla Zirne. Divu braucienu summā piekto vietu izcīnīja Elīna Ieva Vītola, tūlīt aiz viņas abas tautietes – Elīza Tīruma sestajā vietā, bet Ulla Zirne – septītā. Siguldiete Elīna Ieva Vītola arī izrādījās labākā no deviņām U-23 vecuma grupas sportistēm.

Visbeidzot piektais Eiropas čempionāts kamaniņu sportā noslēdzās ar komandu stafeti. Latviju komandu stafetē pārstāvēja Elīza Tīruma, Artūrs Dārznieks un Eiropas čempioni – Andris un Juris Šici, rezultātā izcīnot sudraba medaļu. Latvijas komanda uzstādīja jaunu trases rekordu, ko Krievijas izlase tūliņ pēc tam lauza. Stafeti iesāka Elīza Tīruma, kura uzrādīja otro labāko laiku, Artūram Dārzniekam trešais ātrākais brauciena rezultāts, bet brāļiem Šiciem ātrākais brauciens starp visiem sportistiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi