×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-13
Apmeklētājiem atvērtas vairākas Siguldas un tuvākās apkaimes slēpošanas trases

Pateicoties ziemai labvēlīgiem laikapstākļiem, distanču un kalnu slēpotājiem un snovotājiem atvērtas vairākas Latvijas ziemas galvaspilsētas Siguldas un apkaimes slēpošanas trases, kurās pieejami gan mazie kalni, kas piemēroti iesācējiem, gan lielie kalni, kas ikvienu izaicinās sportiskiem un elpu aizraujošiem nobraucieniem.

Fischer Slēpošanas centrā, pateicoties dabīgajai sniega segai, šobrīd pieejama 1,5 kilometru gara distanču slēpošanas trase, no kuras 500 metri ir izveidoti no mākslīgi sapūstas sniega segas. Sniega krājumi tiek papildināti, lai mākslīgo sniega segu pagarinātu līdz pat 1,2 kilometriem. Trases reljefs ir lieliski piemērots sportiskākam slēpojumam, savukārt iesācējiem piemērotāks būs 200 metrus garš stadiona aplis. Trase ir piemērota gan klasikas, gan slidsoļa piekritējiem. Distanču slēpošanas trasē darbojas inventāra noma un slidu noma, slēpju serviss, dzērienu un uzkodu automāti, bet pēc iepriekšēja pieteikuma pieejami instruktora pakalpojumi. Darbdienās trase ir atvērta no plkst. 12.00 līdz 20.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 10.00 līdz 20.00. Distanču slēpošanas trases cenrādis pieejams šeit.
Piesardzības nolūkos servisa ēkā drīkst vienlaicīgi atrasties līdz astoņām personām, savukārt pie atvērtas 1,2 kilometru slēpošanas trases – līdz 100 personām. Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos vienam no otra gan trasē, gan servisa ēkā. Roku dezinfekcijas līdzekļi ir pieejami gan servisa ēkā, gan pie servisa ēkas ieejas.
Distanču slēpošanas trases kvalitāte var mainīties atkarībā no laikapstākļiem un dabīgās sniega segas daudzuma. Trases kvalitāti var novērtēt Fischer Slēpošanas centra tīkla kamerā.

Siguldas Pilsētas trasē šobrīd slēpošanai un snovošanai ir pieejama Lielā trase, kā arī tiek papildināti sniega krājumi un tuvākajā laikā plānots atvērt Vidējo, Iesācēju un Lielo trasi visā garumā un platumā. Lai apmeklētu Siguldas Pilsētas trasi, nepieciešama obligāta iepriekšēja rezervācija, ko iespējams veikt mobilajā lietotnē “Bookla”. Apmeklējumu iespējams rezervēt uz 2 stundām. Rezervācija tiek atvērta katru pirmdienu un ceturtdienu plkst. 18.00 uz turpmākajām dienām. Ja rezervācija ir pilna, kas nozīmē, ka pieteikties nav iespējams, iedzīvotāji aicināti sekot līdzi rezervācijas iespējām, jo pastāv iespēja, ka kāds atsakās no savas rezervācijas.
Savukārt senioriem, uzrādot pensionāru apliecību, kā arī senioriem, kuri ir pieteikušies un saņēmuši Siguldas novada pašvaldības materiālo pabalstu slēpošanai 80 eiro apmērā, ir iespēja slēpot individuālā laikā bez iepriekšējas reģistrācijas katru pirmdienu, trešdienu un piektdienu no plkst. 12.00 līdz 14.00. Informācija novada senioriem par pieteikšanos materiālajam pabalstam slēpošanai aplūkojama šeit.
Siguldas Pilsētas trasē pieejams nomas inventārs gan slēpošanai, gan snovbordam. Trases, inventāra nomas cenrādis aplūkojams tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv. Trasē ir iespēja pieteikties arī apmācībai kopā ar snovborda un slēpošanas instruktoru, kas sniegs padomus gan iesācējiem, gan pieredzējušiem braucējiem. Pieteikties iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 25733008.
Piesardzības nolūkos apmeklētājiem trasē ir jāievēro 2 metru distance; jāņem vērā, ka T-veida pacēlāja āķi drīkst izmantot tikai viena persona; servisa ēkā pie kases vienlaicīgi var atrasties tikai viens apmeklētājs vai apmeklētāji no vienas mājsaimniecības. Servisa ēkā obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs.
Sniega daudzumu un slēpošanas trases kvalitāti var novērtēt trases tīkla kamerā. Trases darba laikos atvērta kafejnīca “Finišs”; tajā iespējams iegādāties ēdienus un dzērienus līdzņemšanai.

Reiņa trasē slēpotājiem ir atvērta galvenā trase – darbdienās no plkst. 14.00 līdz 20.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 10.00 līdz 20.00. Reiņa trasē ir iespēja iznomāt inventāru gan slēpošanai, gan snovbordam, tāpat pieejami instruktoru pakalpojumi. Trases rezervācija jāveic, zvanot uz tālruņa numuru 29272255. Šobrīd tiek pieņemtas rezervācijas līdz 17. janvārim. Slēpošanas trases cenrādis pieejams šeit.
Reiņa cafe iespējams pasūtīt ēdienu līdzņemšanai.

Rāmkalnu slēpošanas trasē iespējams veikt 200 metru garus nobraucienus, no kuriem viens ir ātrs un sportisks, bet otrs ir lēzenāks un vairāk piemērots bērniem vai tiem, kuri vēl mācās. Slēpošanas trase darbdienās atvērta no plkst. 14.00 līdz 20.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 9.00 līdz 20.00. Papildus tiek piedāvāta arī inventāra noma; trases apmeklētāji nomas punktā lūgti izmantot sejas aizsargmaskas. Slēpošanas trases apmeklējumam nepieciešama obligāta iepriekšēja rezervācija, ko iespējams veikt mobilajā lietotnē “Bookla”. Apmeklējumu iespējams rezervēt uz 2 stundām. Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, apmeklētāji aicināti ņemt vērā, ka kalna maksimālā ietilpība ir 20 slēpotāji, tāpat apmeklētāji aicināti ierasties ziemas sporta apģērbā, jo ģērbtuves netiek nodrošinātas. Trasē un pie pacēlājiem jāievēro 2 metru distance.
Slēpošanas trases cenrādis pieejams šeit, savukārt sniega daudzumu un slēpošanas trases kvalitāti var novērtēt trases tīkla kamerā.
Trases apmeklētājiem Rāmkalnu Bistro iespēja pasūtīt maltīti līdzņemšanai.

Ziemas sezona nedēļas nogalē tiks uzsākta arī Kaķīškalnā, kur sākotnēji tiks atvērta Lielā trase. Slēpošanas trases cenrādis un trases tīkla kamera pieejama šeit. Lai apmeklētu kalnu, jāveic obligāta rezervācija mobilajā lietotnē “Bookla”. Rezervācija iespējama uz 1,5 stundu. Trases vadība informē, ka nomas pakalpojumi nav pieejami; ierodoties pie kases, būs jāuzrāda apstiprinātu rezervāciju aplikācijā “Bookla”. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai tīmekļa vietnē www.kakiskalns.lv.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi