×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-13
PRECIZĒTS: Siguldas slimnīcā šobrīd vakcinē medicīnas personālu; citu sabiedrības grupu vakcinācija vēl nenotiek

Nedēļas sākumā Siguldas slimnīcā tika saņemtas pirmās Covid-19 vakcīnas, kas ir veicinājušas arī iedzīvotāju interesi par vakcīnu saņemšanu. Siguldas slimnīcas personāls novērtē iedzīvotāju atbildīgo rīcību, izsakot vēlmi vakcinēties, tādējādi rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību, tomēr atgādina, ka šobrīd vakcinācija notiek prioritārā kārtībā atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam plānam. Tiklīdz tiks uzsākta iedzīvotāju vakcinācija, pašvaldība par to informēs!

Pirmās vakcīnas saņem Siguldas slimnīcas un poliklīnikas personāls. Kad tiks piegādātas nākamās vakcīnas, tās saņems arī Siguldas plānošanas reģiona, tostarp Inčukalna, Mālpils un Krimuldas, veselības aprūpes darbinieki, kā arī Siguldas novada sociālo aprūpes centru darbinieki un klienti.

Atbilstoši Eiropas Zāļu aģentūras plānotajam vakcīnu reģistrācijas grafikam un vakcīnu ražotāju sniegtajām vakcīnu piegādes aplēsēm Veselības ministrija prognozē, ka janvārī tiks piegādātas vakcīnas, lai nodrošinātu mediķu vakcināciju un jau janvārī vai februārī uzsāktu ilgstošas sociālās aprūpes klientu un darbinieku vakcināciju. Tāpat plānots, ka februārī būs iespēja uzsākt senioru, kas ir vecāki par 70 gadiem, vakcināciju, kā arī vakcinēt izglītības iestāžu darbiniekus, operatīvo dienestu darbiniekus. Pēc tam sekos cilvēki ar hroniskām slimībām un cilvēki no 65 gadu vecuma, kā arī cilvēki ieslodzījuma vietās un visi pārējie Latvijas iedzīvotāji. Plānots, ka visi pārējie Latvijas iedzīvotāji varēs vakcinēties, sākot ar 2021. gada otro pusi. Veselības ministrijas izstrādāto vakcinācijas plānu var apskatīt šeit.

Tāpat Veselības ministrija skaidro, ka iedzīvotāji tiks informēti par to, kurā brīdī ir iespēja vakcīnu saņemt. Cilvēkus uzrunās gan ģimenes ārsti, gan dažādas pacientu un darba devēju organizācijas, paši darba devēji un valsts iestādes. Tāpat tiks saņemta elektroniska vēstule, informācija būs pieejama medijos un citos kanālos. Aicinām sekot līdzi informācijai!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi