×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-18
12. klašu centralizētie svešvalodu eksāmeni pārcelti uz maiju

Ārkārtējās situācijas dēļ mainīta ierastā kārtība, kādā skolēni kārtos noslēguma pārbaudījumus 2020./2021. mācību gada 2. semestrī. Centralizēto svešvalodas eksāmenu norise 12. klasēm ir pārcelta uz šā gada maiju – šobrīd plānots, ka svešvalodas eksāmenu norise tiks organizēta laika posmā no 11. līdz 14. maijam.

Plānotie noslēguma pārbaudījumu scenāriji 2020./2021. mācību gadā aplūkojami Valsts izglītības un satura centra tīmekļa vietnē.

Līdzīgi kā 2019./2020. mācību gadā arī šogad skolēniem ir tiesības saņemt objektīvu apgūto zināšanu un prasmju pārbaudi/novērtējumu par visu apgūto mācību saturu, lai nodrošinātu sekmīgu tālāko izglītības turpinājumu un vienlīdzīgus nosacījumus attiecībā pret citu gadu absolventiem. Iegūtais vērtējums un sertifikāti par vidējo vispārējo izglītību nodrošinās visiem vienlīdzīgas iespējas iestāties gan Latvijas, gan citus valstu augstskolās ne tikai šogad, bet arī pēc gada vai vairākiem gadiem.

Plānots, ka centralizētie eksāmeni par vidējo izglītību notiks pēc 2019./2020. mācību gada parauga:

  • 3 stundu gari,
  • visos eksāmenos skenējamas atbilžu lapas,
  • valodu eksāmenos nebūs valodas lietojuma daļas.

Eksāmenu programmās norādītas pārbaudāmās zināšanas un prasmes, kā arī pārbaudījumos iekļautie temati. Pirms eksāmena tiek plānots konsultāciju laiks.

Lai skolēni varētu pilnvērtīgāk sagatavoties noslēguma pārbaudījumiem, Valsts izglītības satura centra eksperti izveidojuši videolekciju ciklu par centralizēto eksāmenu rezultātiem un ieteikumiem. Videolekcijas pieejamas Valsts izglītības satura centra Youtube kanālā. Jau šobrīd ikvienam skolotājam un skolēnam ir iespēja izmantot atbalsta materiālus, lai palīdzētu skolēniem patstāvīgi gatavoties valsts pārbaudes darbiem, tie pēc pārbaudes darbu satura apstiprināšanas tiks precizēti. Tāpat ir iespēja izpētīt un izpildīt iepriekšējo gadu eksāmenu uzdevumus, iepazīties ar metodiskajiem materiāliem un elektroniskajiem resursiem, kas var būt noderīgi gatavošanās procesā.

Papildu informācija aplūkojama Valsts izglītības un satura centra tīmekļa vietnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi