×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-18
Turpmāk pašvaldības oficiālie paziņojumi un saistošie noteikumi tiks publicēti “Latvijas Vēstnesī”

Siguldas novada pašvaldība informē, ka ārkārtas domes sēdē 18. janvārī nolemts, ka turpmāk Siguldas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vieta ir oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, ietaupot budžeta līdzekļus par publikācijām, kuras iepriekš saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem tika veiktas par maksu.

Jau ziņots, ka 1. janvārī spēkā stājās grozījumi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā, kurā noteikts, ka oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” no 2021. gada pašvaldībām, privātpersonām un uzņēmējiem, kā arī citiem oficiālo paziņojumu iesniedzējiem vairs nav jāmaksā par publikācijām, tai skaitā saistošo noteikumu publicēšanu. Jāatzīmē, ka iepriekš tas visām minētajām grupām bija maksas pakalpojums, tāpēc pašvaldībām bija vairākas izvēles iespējas, kur publicēt saistošos noteikumus un oficiālos paziņojumus. Savukārt turpmāk līdz 2022. gada 1. janvārim pašvaldībām ir dots pārejas laiks saistošo noteikumu publicēšanas vietas noteikšanai par “Latvijas Vēstnesi”, kur no nākamā gada 1. janvāra tie būs pieejami vienkopus un sistematizēti, tādējādi atvieglojot dokumentu meklēšanu iedzīvotājiem.

Jāatzīmē, ka pašvaldības pieņemtie saistošie noteikumi un citi dokumenti pieejami arī tīmekļa vietnē www.sigulda.lv. Lai uzlabotu iedzīvotāju informētību par pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem un citām pašvaldības aktualitātēm, tiek izdots izdevums “Siguldas Novada Ziņas”, kurš mēneša beigās tiek nogādāts katrā oficiālajā pastkastītē Siguldas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Izdevums kā e-žurnāls pieejams arī elektroniskā formātā. Informācija tiek publicēta arī sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Twitter”. Informējam, ka līdz šim neveiksmīgi notiek sociālā tīkla vietnes “Instagram” pašvaldības konta atgūšana, ko gada nogalē uzlauzis kāds Turcijas pilsonis. Pašvaldības speciālisti turpina smagnējo konta atgūšanas procesu.

Oficiālajā izdevumā kā oficiālus paziņojumus publicē publisko reģistru ierakstus, publisko tiesību subjektu, to amatpersonu un privātpersonu sludinājumus, paziņojumus vai informāciju, ja to oficiālu publicēšanu paredz ārējie normatīvie akti. Tāpēc svarīgi atzīmēt, ka Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums paredz, ka: “oficiālā publikācija ir publiski ticama un saistoša. Neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicēto tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu.”

Tiem, kuriem nepieciešams izmantot izdevuma “Latvijas Vēstnesis” pakalpojumus, aicinām publicējamo saturu iesniegt, rakstot uz e-pasta adresi slud@lv.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67898741.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi