×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-22
Pašvaldība paplašina pārtikas paku saņēmēju loku

Ņemot vērā valdības pieņemto lēmumu, ka no pirmdienas, 25. janvāra, attālinātās mācības uzsāks arī 1.–4. klašu skolēni, pašvaldība pieņēmusi lēmumu pārtikas pakas februāra sākumā izsniegt arī šo skolēnu ģimenēm. Līdz šim Siguldas novada pašvaldība līdzīgi kā vairums Latvija pašvaldību pārtikas pakas 5.–12. klašu skolēniem piešķīra tām ģimenēm, kurām tas visvairāk bija nepieciešams.

Lai atbalstītu ģimenes, kuras nonākušas grūtībās Covid-19 pandēmijas ietekmē, Siguldas novada pašvaldība 1.–4. klašu skolēniem nodrošinās pārtikas pakas atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm. Tomēr, ja nepieciešams, pārtikas pakas varēs saņemt arī citas ģimenes, kurām šis pandēmijas laiks samazinājis ienākumus un nepieciešams pašvaldības atbalsts.

Atgādinām, ka kopš 2020. gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas (1,42 eiro dienā) tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – attiecīgi 0,71 eiro no katra budžeta. Tā kā attālināto mācību periods šajā epidemioloģiskajā situācijā nav prognozējams, pārtikas pakas sākotnēji tiks veidotas par divu nedēļu periodu atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā. Ja attālinātās mācības 1.–4. klašu skolēniem tiks pagarinātas, pašvaldība pārtikas pakas izsniegs par nākamo periodu, savukārt, ja atsāksies klātienes mācības, mazāko klašu bērniem tiks nodrošināts pilnībā apmaksāts ēdināšanas pakalpojums klātienē.

Pieteikšanās 1.–4. klašu audzēkņu pārtikas paku saņemšanai norisināsies, zvanot darba dienās no plkst. 8.30 līdz 18.00 uz tālruņa numuru 20290017. Pieteikšanās datumi tiks izziņoti tiklīdz tie būs zināmi, tāpēc aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības komunikācijas kanālos. Tāpat arī tiks precizēts laiks, kurā no februāra dienām norisināsies pārtikas paku izdale. Patlaban turpinās cenu aptaujas procedūra pārtikas paku iegādei un uzņēmēji iesūta piedāvājumus daudzveidīgas un sabalansētas pārtikas pakas nodrošināšanai mazāko klašu skolēniem.

Pārtikas paku izdale turpināsies arī 5.–12. klašu skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo, daudzbērnu un citām krīzes skartajām ģimenēm. Pieteikšanās datumi tiks izziņoti februārī. Jāatzīmē, ka šīs pārtikas pakas tiek sagatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta. Tāpat kā līdz šim, pārtikas pakās, kas tiks nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, tiks iekļauti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas un eļļa ēdiena pagatavošanai. To komplektāciju 5.–12. klašu skolēniem nodrošinās SIA “Vita mārkets” 17,50 eiro vērtībā divas reizes mēnesī. Iepriekšējā pārtikas paku izdalē, tās saņēma 267 skolēni. Kopumā kopš pandēmijas sākuma vairāk nekā 3200 pārtikas paku izdalē izlietoti vairāk nekā 67 tūkstoši eiro.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi