×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-08
Novadniekiem panākumi Pasaules kausā kamaniņu sportā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 5. līdz 7. februārim, Sanktmoricas dabīgajā ledus trasē, Šveicē, norisinājās Eberspcaher Pasaules kausa devītais un noslēdzošais posms 2020./2021. gada sezonā. Sacensībās augstus panākumus guva arī vairāki novadnieki – Elīna Ieva Vītola sasniedza karjeras rekordu, izcīnot zelta medaļu, brāļiem Šiciem sudraba medaļa, piekāpjoties citam latviešu sportistu pārim, bet Artūram Dārzniekam 4. vieta.

Pasaules kausa posma dāmu sacensībās piedalījās 44 kamaniņu braucējas, tostarp arī četras latvietes – novadnieces Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola, kā arī Elīza Tīruma un Kendija Aparjode. Pirmajā braucienā Kendija Aparjode izmantoja sava starta numura priekšrocību un finišēja 1. vietā. Juniore Elīna Ieva Vītola, finišējot 57.094 sekundēs, ierindojās 5. vietā, bet Elīza Tīruma izcīnīja 10. pozīciju. Savukārt Ulla Zirne, kļūdoties startā, ierindojās 25. vietā.

Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola veica lielisku braucienu un finišēja ar 3. ātrāko rezultātu, kas divu braucienu summā ļauj apsteigt četras konkurentes un izcīnīt zelta godalgu, kas jaunajai sportistei ir karjeras rekords. Kendijai Aparjodei otrajā braucienā 14. ātrākais rezultāts, kas divu braucienu summā ļāva noslēgt 6. vietā. Otrā brauciena 8. ātrākais rezultāts Elīzai Tīrumai, kas divu braucienu summā sportistei ļāva ierindoties 9. vietā. Savukārt Ulla Zirne veica ļoti labu otro braucienu un finišēja ar 5. ātrāko laiku, bet divu braucienu summā sportiste izcīna 20. vietu.

Savukārt starp 24 stiprākajiem duetiem pasaulē sacensībās piedalījās arī trīs Latvijas ekipāžas: Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, novadnieki Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Pirmo reizi vēsturē dubultuzvaru izcīna Latvijas dueti.

Pirmajā braucienā, startējot ar noslēdzošo starta numuru, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme finišā uzrādīja ātrāko brauciena laiku. 4. vietā ierindojās pieredzējušie Andris un Juris Šici. Savukārt Gudramovičam/Kalniņam 9. vieta. Otrajā braucienā lielisku sniegumu parādīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, divu braucienu summā izcīnot uzvaru nosedzošajā Pasaules kausa posmā. Otrajā pozīcijā – pieredzējušie brāļi Šici, kuri tautiešiem divu braucienu summā piekāpās par 0,068 sekundēm. Savukārt Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam otrais brauciens izdevās ne visai veiksmīgs, kļūdoties trases pēdējā virāžā, sportisti otro braucienu finišēja ar 15. ātrāko laiku, bet divu braucienu summā ierindojās 10. vietā.

Līdz ar noslēdzošā Eberspacher Pasaules kausa uzvarētāju apbalvošanu norisinājās arī Eberspacher Pasaules kausa kopvērtējuma kristāla globusu pasniegšana. Deviņu Pasaules kausu kopvērtējumā Andris un Juris Šici ar 603 punktiem izcīnīja 3. vietu. Savukārt Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot trīs Sprinta kausu rezultātus, brāļi Šici ar 834 punktiem izcīnīja sudraba godalgu.

Turpretī vīru sacensībās starp 39 konkurentiem par goda pjedestālu dabīgajā ledus trasē Sanktmoricā, Šveicē, cīnījās arī trīs Latvijas sportisti: novadnieki Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Gints Bērziņš. Pirmajā braucienā starp latviešiem labāko rezultātu uzrādīja Artūrs Dārznieks, kurš ierindojās 5. vietā. 13. vieta – Gintam Bērziņam, bet Rikam Kristenam Rozītim – 24. ātrākais rezultāts.

Otrajā braucienā Artūram Dārzniekam 5. ātrākais laiks, bet divu braucienu summā sportistam izdevās pakāpties vienu pozīciju augšup un ierindoties tūlīt aiz goda pjedestāla, 4. vietā. Gintam Bērziņam otrajā braucienā 10. ātrākais finiša laiks, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties 3 pozīcijas augšup un divu braucienu summā izcīnīt 10. vietu. Savukārt Riks Kristens Rozītis noslēdzošajā Eberspacher Pasaules kausa posmā izcīna 26. vietu.

Foto: kamanas.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi