×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-22
Autovadītājus aicina uz drošas ziemas braukšanas dienām Siguldā

Ziemā uz ielām un ceļiem nereti veidojas braukšanai apgrūtinoši apstākļi, kas var izraisīt ceļu satiksmes negadījumus. Lai sniegtu novadniekiem iespēju apgūt drošas braukšanas iemaņas ziemā uz slidenām virsmām un uzlabotu rīcību ekstremālās situācijās, tādējādi izvairoties no ceļu satiksmes negadījumiem, pirmo reizi Siguldā VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” sadarbībā ar Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju, SIA “Pro Work” un Siguldas novada Pašvaldības policiju organizē drošas ziemas braukšanas bezmaksas apmācības.

Drošas braukšanas apmācības notiks no 24. līdz 28. februārim (ieskaitot) stāvlaukumā Pils ielā 14A, Siguldā. Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Apmācībās varēs piedalīties tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot uz tālruņa numuru 26553336 (darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00). Apmācības paredzētas fiziskām personām. Lai nodrošinātu epidemioloģiskajai situācijai atbilstošus drošības pasākumus, katru dienu tiks komplektētas 3 mācību grupas ar 7 dalībniekiem katrā grupā. Nodarbības paredzētas plkst. 11.00, plkst. 13.00 un plkst. 15.00. Vienas nodarbības garums – aptuveni pusotra stunda.

Drošas braukšanas apmācību organizatori informē, ka nodarbībās drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ir ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un siltā apģērbā. Gadījumā, ja kāds autovadītājs netiek uz iepriekš pieteiktu nodarbību, lūgums sniegt informāciju uz iepriekš norādīto tālruni, lai varētu operatīvi piedāvāt vietu citiem braukt gribētājiem.

Bezmaksas drošas braukšanas konsultācijas tiek organizētas, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. Autovadītāji nodarbību laikā atrodas katrs savā automašīnā un saziņa notiek, izmantojot rācijas.

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” jau kopš 2015. gada piedāvā autovadītājiem bez maksas uzlabot savas braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Šajā laikā apmācībās piedalījušies jau vairāk nekā 4500 autovadītāju. Šogad bezmaksas drošas braukšanas apmācības notiks piecu dienu garumā vienlaikus piecās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā un Jēkabpilī.

Visa informācija par drošas braukšanas apmācībām kā arī vērtīgi video padomi braukšanā ziemā tiks sniegti tīmekļa vietnēs www.bksb.lv un www.csdd.lv kā arī sociālo tīklu vietnēs Facebook (Biķernieku trase un CSDD) un Twitter.

 

Organizatori informē, ka apmācību laikā var veikt foto vai/un video reportāžu. Šie materiāli var tikt izmantoti publicitātei. Ierodoties uz pasākumu, jūs apliecināt, ka jums pret to nav iebildumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi