×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-22
2020. gadā Siguldas novadā palielinājies Baltijas valstu tūristu skaits

Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija liecina, ka 2020. gadā Siguldas novads spējis saglabāt Baltijas valstu tūristu plūsmu. Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centrā ieradās aptuveni divreiz vairāk apmeklētāju no Lietuvas nekā šādā laika periodā gadu iepriekš (+108%), bet tūristi no Igaunijas – par 26% vairāk nekā 2019. gadā. Tūrisma informācijas centrā “Gūtmaņala” vērojams šāds Baltijas valstu tūristu pieaugums: no Lietuvas +42%, no Igaunijas +34%, bet vietējais tūrists tepat no Latvijas +56%.

Ņemot vērā to, ka martā visā Latvijā aizsākās cīņa ar Covid-19 pandēmiju, kā rezultātā vairākos periodos bija noteikti pulcēšanās ierobežojumi, kā arī izsludināta ārkārtējā situācija, Siguldas novadā tāpat kā visur citviet Latvijā un pasaulē samazinājās kopējais apkalpoto tūristu skaits.

Kopumā pērn Siguldas novads ar 1,9% ieņem piekto vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā pēc Rīgas (66,7%), Jūrmalas (11,1%), Liepājas (3,8%) un Ventspils (3,1%). Savukārt ar 2,9% Siguldas novads ir sestā populārākā apmešanās vieta Latvijas iedzīvotāju izvēlē.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā “Gūtmaņala” 2020. gadā apkalpoti 72 698 apmeklētāji. Savukārt Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centrā konsultācijas saņēmuši 12 649 viesi.

Kopumā pērn Siguldas novada Tūrisma informācijas centram izdevās noorganizēt 68 ekskursijas ar gidu. Apkopotā informācija liecina, ka Livonijas ordeņa Siguldas pili apmeklējuši vairāk nekā 46 tūkstoši viesu.

Lai iepazīstinātu plašāku auditoriju ar Siguldas novada tūrisma piedāvājumu, 2020. gada sākumā Siguldas tūrisma centra pārstāvji piedalījās ārvalstu tūrisma izstādēs Igaunijā, Nīderlandē, Somijā un Latvijā rīkotajā izstādē “Balttour”, savukārt dalība citās izstādēs tika atcelta, ņemot vērā globālo pandēmijas situāciju un ceļošanas ierobežojumus.

Stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, tūrisma nozares pārstāvji arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību Baltijas valstu tūrisma attīstībai, piedāvājot īpašus atpūtas braucienus nedēļas nogalēs vai aktīvo atpūtu īsākiem, bet pieejamiem ceļojumiem ģimenes lokā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi