×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-23
Atgādinājums mājdzīvnieku saimniekiem – aiz saviem mīluļiem publiskā telpā jāsavāc ekskrementi

Laikā, kad pastaigas dabā kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, arvien biežāk tiek saņemti iedzīvotāju ziņojumi, ka dzīvnieku saimnieki pastaigu laikā ar saviem mīluļiem ne vienmēr atstāj sakoptu vidi. Īpaši labi to iespējams novērot ziemā un iestājoties atkusnim. Tādējādi Siguldas novada pašvaldība atgādina – suņu saimniekiem ir pienākums savākt sava mīluļa ekskrementus, ievietojot tos līdzpaņemtā maisiņā un pēc tam utilizējot jebkurā sadzīves atkritumu urnā saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” un pašvaldības saistošajiem noteikumiem “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā”.

Lai veicinātu zaļā dzīves stila popularizēšanu un iedzīvināšanu, Siguldas novada pašvaldība četrās vietās pilsētvidē ir izvietojusi speciālas kastītes ar vidē sairstošiem maisiņiem – Siguldas pils kvartālā, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, Svētku laukumā, kā arī Cēsu un Leona Paegles ielas krustojumā. Tādēļ aicinām tās izmantot, ja savs iepakojums aizmirsies mājās!

Iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti kastītes ar maisiņiem lietot saudzīgi un taupīgi, pastaigas laikā ar savu mājdzīvnieku paņemot vienu maisiņu. Ja pamanāt, ka maisiņus nepieciešams papildināt, lūgums par to ziņot, rakstot uz e-pasta adresi ipasumi@sigulda.lv. Kopš kastīšu uzstādīšanas pērn pavasarī, mājdzīvnieku saimnieki izmantojuši vairāk nekā 40 000 maisiņus.

Lai nodrošinātu mājdzīvnieku īpašniekiem pieejamo dabas parku un publisko teritoriju ērtāku pieejamību, Siguldas novada pašvaldība arī turpmāk paredzējusi papildināt kastīšu skaitu pilsētas teritorijā. Svarīgi atzīmēt, ka Siguldas novada brīvpieejas sporta un rotaļu laukumos, kā arī pašvaldības iestāžu sporta laukumos, tostarp sporta bāzēs – Siguldas Pilsētas trasē un Fischer Slēpošanas centrā – pastaigas ar suni ir aizliegtas. Tāpat suni aizliegts ievest visās Siguldas novada kapsētās.

Par noteikumu neievērošanu iedzīvotāji aicināti informēt Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts tālruni 26160288 vai sūtot ziņu uz šo pašu numuru lietotnē “Whatsapp”, rakstot uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv, vai arī informējot Siguldas mobilajā lietotnē sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”. Par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem saskaņā ar Dzīvnieku aizsardzības likuma 57. pantu dzīvnieka īpašniekam vai turētājam piemērojams naudas sods – fiziskajai personai līdz trīssimt piecdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai no divdesmit divām līdz piecsimt naudas soda vienībām. Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

Aicinām visus līdzatbildīgi iesaistīties tīras un kārtīgas pilsētvides uzturēšanā un aizrādīt mājdzīvnieku īpašniekiem, ja viņi nesavāc savu mīluļu izkārnījumus. Tāpat arī atgādinām par suņu staidzināšanas paradumiem, tos vedot pavadā tajās vietā, kurās tas var traucēt citiem atpūtniekiem droši baudīt dabu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi