×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-23
Siguldas novadā uzsāks ielu un ceļu attīrīšanu no atkusušā sniega

Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvalde informē, ka tuvākajās dienās Siguldas novadā tiks uzsākta ielu un ceļu attīrīšana no atkusušā sniega prioritāri tajās vietās, kur sāk veidoties bieza sniega masa, tādējādi apgrūtinot transportlīdzekļu un iedzīvotāju pārvietošanos. Kamēr zeme nav pilnībā atkususi, no sniega paredzēts attīrīt arī grantētās ielas un ceļus, lai atkušņa laikā uz grantētiem ceļiem un ielām būtu iespējami mazāk sniega, kas kūstot pārmitrina grants segas konstrukcijas, veidojot dubļus un defektus. Savukārt ceļu posmi, kuriem atkušņa periodā veidojas apledojums, tiek apstrādāti ar pretslīdes materiālu.

Sākoties atkusnim, no sniega tiks attīrītas arī gājēju ietves. Atbalstot videi draudzīgu saimniekošanu, šoziem uz gājēju ietvēm pretslīdes materiāls tika kaisīts pēc nepieciešamības iespējami mazākā daudzumā, tādējādi sniega kušanas periodā, kad veidojas apledojums, varētu būt jūtams diskomforts. Lai gājējiem apledojuma laikā būtu droša pārvietošanās, pretslīdes materiāls uz gājēju ietvēm šajā laika periodā tiek izmantots intensīvāk; atkusušais sniegs pēc tam no gājēju ietvēm tiks nošķūrēts.

Gaisa temperatūrai paaugstinoties, mainīgos laika apstākļos aicinām autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Atgādinām, ka Siguldas novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem veic SIA “DGR serviss”, savukārt gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju kopšanu un uzturēšanu nodrošina SIA “Hagberg”. Savukārt privātās teritorijās ietves, piemēram, gar veikaliem, no sniega jāattīra uzņēmējiem, bet daudzdzīvokļu ēku teritorijās – namu apsaimniekotājam.

Par vietām, kur situācija uz ielām un ceļiem veidojas kritiska kūstošā sniega dēļ, iedzīvotāji aicināti informēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs izpildītājus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi