×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-23
Aicina uzturēt īpašumus atbilstoši noteikumiem arī atkušņa laikā

Rūpējoties gan par novada iedzīvotāju drošību un veselību, gan sakoptu pilsētvidi, Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina, ka nekustamo īpašumu īpašniekiem, daudzdzīvokļu māju, kā arī nedzīvojamo namu teritoriju apsaimniekotājiem un īpašniekiem ir pienākums veikt teritorijas sakopšanas darbus arī ziemas un jo īpaši atkušņa periodā.

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5 “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu” daudzdzīvokļu dzīvojamo namu, nedzīvojamo namu teritoriju īpašniekiem vai apsaimniekotājiem ir jānodrošina ietvju, celiņu un piebrauktuvju pastāvīga kopšana, kas ziemas periodā nozīmē sniega tīrīšanu un pretslīdes materiālu kaisīšanu, lai nodrošinātu drošu un netraucētu gājēju pārvietošanos. Sniegs un ledus 24 stundu laikā ir jānotīra arī no balkoniem, lodžijām, būvju jumtiem, kā arī ir jānolauž lāstekas, ja tādas ir radušās, lai nepieļautu sniega un ledus krišanu no jumtiem, ūdens notekcaurulēm un balkoniem, tādējādi apdraudot citus iedzīvotājus. Situācijās, kad tiek apdraudēta gājēju un transportlīdzekļu drošība, īpašniekam vai apsaimniekotājam ir jānodrošina bīstamo vietu norobežošana un jāveic sakopšanas darbi.

Savukārt nekustamā īpašuma īpašniekiem ir jānodrošina īpašumam piegulošās teritorijas kopšana, tostarp piebrauktuvju, ietvju un celiņu sniega tīrīšanu un pretslīdes materiālu kaisīšanu. No vietām, kur tas traucē gājēju un transporta satiksmi vai redzamību, ir divu diennakšu laikā jāizved sniegs. Tāpat būvei, kura atrodas ne tālāk par 2 metriem no piegulošās teritorijas vai publiskai lietošanai paredzētas ietves vai ceļa, ir jānodrošina savlaicīga sniega un ledus, tostarp lāsteku, notīrīšana no māju jumtiem, balkoniem, lodžijām, notekcaurulēm un citām būvju daļām. Notīrīšanas laikā jānodrošina bīstamo vietu norobežošana vai jāveic citi atbilstošas drošības pasākumi.

Pašvaldības policija atgādina, ka piegulošās teritorijas sakopšanā ir aizliegts izmantot tīru sāli, minerālmēslus, kā arī visa veida ķimikālijas vai to maisījumus sniega vai ledus notīrīšanai.

Atgādinām, ka personas, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulošās teritorijas platība ir lielāka par pusi no nekustamā īpašuma platības, var slēgt vienošanos ar pašvaldību un saņemt palīdzību, vienojoties par piegulošās teritorijas kopšanu vai cita veida sadarbību, piemēram, nepieciešamības gadījumā nodrošinot sniega izvešanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi