×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-26
Bērnudārzs “Pīlādzītis” svin 45 gadu jubileju

27. februārī Siguldas pilsētas bērnudārzs “Pīlādzītis” svinēs 45 gadu jubileju. Šobrīd bērnu smiekli skan visās bērnudārza telpās, apdzīvojot visu bērnudārza teritoriju, lai gan šo gadu laikā ēku apdzīvojušas citas funkcijas, tostarp bibliotēka. Neskatoties uz to, ka pandēmijas laikā ir jāievēro dažādi drošības pasākumi, “Pīlādzīša” darbinieki ir izdomājuši veidus, kā svinības varēs notikt katrā grupiņā atsevišķi, ļaujot bērniem izzināt pirmsskolas izglītības iestādes vēsturi un citus interesantus faktus.

Bērnudārzs “Pīlādzītis” darbu sāka 1976. gada 27. februārī kā celtniecības organizācijas Siguldas Pārvietojamās Mehanizētās Kolonnas (PMK) strādnieku bērnudārzs. Ēka bija paredzēta aptuveni 140 bērniem 6 bērnudārza grupās.

Bērnudārza būvniecības laikā, jau no 1975. gada rudens, par bērnudārza vadītāju tika iecelta Liene Soste, kuras vadībā bērnudārzs tika iekārtots un pieņemti darbā pirmie darbinieki. Viena no viņām ir arī skolotāja Biruta Kudiņa, kura bērnudārzā strādā joprojām, stāstot spilgtus atmiņu stāstus par bērnudārza pārvērtībām šo 45 gadu laikā.

“Ņemot vērā stingri ieliktos pamatus, daļa no Lienes Sostes paveiktā redzama ik uz soļa “Pīlādzīša” darbībā, telpās un izglītības vadlīnijās. Izsaku pateicību viņai un citiem vadītājiem, kā arī darbiniekiem par milzīgo darbu, kas ieguldīts “Pīlādzīša” attīstībā,” uzsver bērnudārza “Pīlādzītis” vadītāja Zanda Krastiņa, kura šajā amatā strādā no 2013. gada.

Patlaban bērnudārza 6 grupās ikdienā darbojas 122 audzēkņi, par kuru labsajūtu kopumā rūpējas 29 darbinieki. Bērnudārzā, realizējot pirmsskolas izglītības programmas un mainot iknedēļas tēmas, bērni izzina pasauli, apgūst likumsakarības, nostiprina vērtību izpratni, sporto un svin gadskārtu svētkus. Ar bērniem, kuriem ir runas traucējumi, strādā logopēds.

Sveicam darbiniekus, visus mazos “Pīlādzīšus” un jau lielos absolventus!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi