×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-26
Aicina aktīvāk izmantot atkritumu šķirošanas viedpunktu

Lai veicinātu ātrāku pāreju uz jauno atkritumu apsaimniekošanas kārtību Leona Paegles ielas daudzdzīvokļu namu kvartālā, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus būt aktīvākiem un izmantot visas atkritumu šķirošanas viedpunkta sniegtās iespējas. Tāpat uzņēmums informē, ka, lai veiktu pēdējos jauno iekārtu testēšanas darbus, no šā gada 8. marta uz vismaz divām nedēļām tiks noņemti blakus esošie sadzīves atkritumu konteineri.

Šobrīd atkritumu šķirošanas viedpunktu aktīvi ikdienā lieto jau vairāk nekā 100 Leona Paegles ielas deviņu namu iedzīvotāji, kas ir vairāk nekā ceturtā daļa no kopējā šī kvartāla iedzīvotāju skaita. Taču, lai varētu nodrošināt pilnvērtīgu iekārtu testēšanu un pāreju uz jauno sistēmu, kā rezultātā iedzīvotājiem būs iespēja norēķināties tikai par sevis paša nodoto atkritumu apjomu, ir svarīgi, ka viedpunktu izmanto visi šo namu iedzīvotāji.

Atkritumu šķirošanas viedpunkta testēšanas laikā no 8. līdz 21.martam līdzās jaunajai tvertņu sistēmai tiks noņemti līdzšinējie sadzīves atkritumu konteineri. Šajā laika periodā iedzīvotāji, izmantojotSiguldas novada ID karti, atkritumus varēs ievietot tikai viedpunkta tvertnēs. Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atgādina, ka viedpunkta izmantošanas kārtība ir ērta un prasa veikt tikai dažas darbības:

  1. pievieno savuSiguldas ID karti pie viedpunkta ekrāna, kur tas norādīts;
  2. sagaidi uzrakstu, kas ļauj atvērt lūku un izmest atkritumus konteinerā;
  3. atver lūku un ievieto tajā atkritumus;
  4. stingri aizver lūku un sagaidi paziņojumu, ka atkritumi pieņemti.

Pirms ievietot atkritumus viedpunkta konteinerā, jāņem vērā, ka vienā lūkas atvēršanas reizē drīkst izmest ne vairāk kā 37 litrus atkritumu, tie nedrīkst būt sablietēti un tiem ir jābūt brīvi ievietojamiem lūkas atverē. Pretējā gadījumā viedpunkta iekārta tiek bojāta un var radīt tehniskas problēmas nākamajiem sistēmas lietotājiem, neļaujot nodot atkritumus. Turklāt Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atgādina, ka skaits, cik reizes tiks atvērta konteinera lūka, neietekmē izmaksas – labāk lielāku atkritumu daudzumu ievietot vairākos maisiņos un izmest atsevišķi.

SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus būt aktīviem un izmantot visas atkritumu šķirošanas viedpunktā piedāvātās iespējas. Lielajā konteinerā var ievietot sadzīves un atsevišķi bioloģiski noārdāmos atkritumus. Savukārt blakus lielajai tvertnei novietoti pazemes konteineri vieglā iepakojuma jeb plastmasas, papīra, metāla un stikla taras šķirošanai, kā izvešana tiek nodrošināta bez maksas.

Vienlaikus uzņēmums saprot, ka pāreja uz jaunu sistēmu mēdz būt izaicinoša. Taču atgādina, ka tad, kad visi Leona Paegles ielas deviņu namu kvartāla iedzīvotāji sāks izmantot viedpunktu, katram būs iespēja sekot līdzi saviem atkritumu radīšanas paradumiem, tādējādi samazināt savus personīgos izdevumus par atkritumu izvešanu, pretēji pašreizējai kārtībai, kad konteineros ievietoto atkritumu apjoms tiek dalīts uz visiem iedzīvotājiem proporcionāli.

Vairāk informācijas par jauno atkritumu šķirošanas viedpunktu, atkritumu apsaimniekošanas maksu un citiem jautājumiem pieejama šeit. Jautājumu gadījumā par viedpunkta darbību vai tehniskiem bojājumiem aicinām sazināties ar SIA “Jumis”, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi