×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-26
Šonedēļ Siguldas novadā: slēpošanas izaicinājums, brīvdabas Meteņu izstāde Turaidā un citi notikumi

Šonedēļ laikapstākļi kļuvuši siltāki, kā rezultātā arī bagātīgā sniega sega sarukusi, taču novadniekiem un viesiem vēl ir iespēja baudīt ziemas priekus slēpošanas trasēs. Vēl tikai šonedēļ sportisko aktivitāšu cienītāji var piedalīties distanču slēpošanas virtuālajā izaicinājumā “S!-Slēpo 2021” Fischer Slēpošanas centrā, Savukārt Turaidas muzejrezervātā līdz nedēļas beigām iespējams apskatīt brīvdabas izstādi par Meteņiem. Mākslas baudītāji aicināti apmeklēt radošas koprades laboratorijas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Novadniekiem šonedēļ notiks bezmaksas nūjošanas nodarbība Jūdažos, Allažos, Morē un distanču slēpošanas nodarbība pie Fischer Slēpošanas centra. Atpūtas baudītājus aicinām atbalstīt Siguldas novada ēdināšanas uzņēmumus, izvēloties maltīti līdzi ņemšanai kādā no novada kafejnīcām vai restorāniem.

Slēpotājiem un snovotājiem atvērtas Siguldas un apkārtnes slēpošanas trasesFischer Slēpošanas centrs, Siguldas Pilsētas trase, Kaķīškalna trase, Kordes trase, Rāmkalnu trase, Reiņa trase. Par katras trases pieejamību iedzīvotāji aicināti interesēties trasēs.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā atvērtas radošas koprades laboratorijas, aicinot iedzīvotājus līdzdarboties.

  • Dabas laboratorijā var aplūkot mākslinieces Kristīnes Kliginas skulptūru “Cilvēkzivs”, kas veidota no pārstrādātiem plastmasas iepakojumiem. Veicinot videi draudzīgākas atkritumu apsaimniekošanas metodes, šajā laboratorijā ikviens aicināts nest tukšas, saplacinātas PET pudeles un plastmasas iepirkumu maisiņus, kas ar mākslinieces rokām turpinās pārtapt mākslā.
  • Pilsētas laboratorijā iespējams apskatīt fotoprojekta “Trešā acs” laikā tapušas fotogrāfijas, kuras ar 36 kadru fotofilmiņu veidojuši novadnieki – students Vadims Usovs, medmāsa Lolita Soste, piecgadnieks Edgars Vanags un seniors, soļošanas čempions Eiropas un pasaules sacensībās Zigfrīds Baumanis. Laboratorijas darbības laikā būs aplūkojamas fotogrāfijas kopumā no 20 novadnieku redzējuma.
  • Nākotnes laboratorijā trīs spoguļa plaknes piedāvās atšķirīgu skatījumu uz laiku, kas vēl priekšā, uz atšķirīgām vērtībām un izvēlēm.

Distanču slēpošanas entuziasti neatkarīgi no vecuma vēl šonedēļ aicināti piedalīties distanču slēpošanas virtuālajā izaicinājumā “S!-Slēpo 2021” Fischer slēpošanas centrā. Virtuālais izaicinājumus sadalīts trīs dažāda garuma distancēs (Vikingu distance – 20 km, Suunto distance – 60 km, Fischer distance – 120 km), kur distances apjomu var slēpot visa februāra laikā, bet uz distancēm nav atsevišķi jāpiesakās. Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekiem jāreģistrējas Fischer Slēpošanas centra klubā; noslēpotās distances uzskaite notiek mobilajā lietotnē Strava. Papildu informācija aplūkojama šeit.

Turaidas muzejrezervātā vēl šonedēļ apskatāma brīvdabas izstāde “Gadskārtu svētki – Meteņi – jauna gada sākums”, kuru pētot, varēs izdzīvot dažas no senajām tradīcijām – vizināties ar ragaviņām no kalna, dzīt kurmjus, iemācīties Meteņa dziesmu un danci, uzzināt īpašu slokatņa recepti un baudīt līdzpaņemtos pīrāgus vai sviestmaizes. Izstādi papildina īsfilmiņas no dažādos gados uzņemtiem mirkļiem Meteņdienā Turaidā, kuras varēs skatīt viedtālruņos, izmantojot QR kodu. Piedāvāta tiks arī Meteņa pastkarte, kurā apvienoti visi QR kodi vienuviet, lai dziedāt, dejot, īstos vārdus zināt, kurmjus dzenot prom no dārza, un slokatni izcept varētu katrs savās mājās.
Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt ragaviņas vai citu inventāru, ar ko vizināties no kalna Dziesmu dārzā, jo viena no tradīcijām Meteņos ir tālu braukt, lai vairotu zemes auglību.
Ieejas maksa Turaidas muzejrezervāta brīvdabas teritorijā – no 0,70 līdz 1,15 eiro.Apmeklējot muzejrezervātu, iedzīvotāji aicināti ievērot drošības pasākumus!

Sestdien, 27. februārī, novadniekiem notiks bezmaksas nūjošanas nodarbība projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros:

  • plkst. 8.30 pie Allažu Sporta centra;
  • plkst. 10.00 pie Jūdažu Sabiedriskā centra;
  • plkst. 11.30 pie Mores pagasta Tautas nama.

Sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī grupu nodarbības drīkst notikt tikai ārā, svaigā gaisā, vienlaicīgi piedaloties ne vairāk kā 10 personām. Lai apmeklētu nodarbības, ir jāveic obligāta iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Nodarbības vadīs trenere Fanija Šitca. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt savu inventāru, taču nepieciešamības gadījumā nūjas tiks piešķirtas ikvienam sportot gribētājam. Uz nodarbībām aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Tāpat 27. februārī plkst. 10.00 pie Fischer Slēpošanas centra tiks aizvadīta bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība; dalībnieku skaits nodarbībā ir nokomplektēts.

 

Foto: @frameitlv


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi