×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-01
Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra nodaļā un studijā turpinās darbs

Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” Teātra nodaļā un studijā arī ārkārtējās situācijas apstākļos mācību darbs un radošais process nav apstājies. Tas turpinās attālināti, virzoties pretī iedvesmojošiem un uz darbošanos motivējošiem mērķiem.

Teātra studijas audzēkņiem ik nedēļu kopā ar skatuves kustības/dejas pedagoģi Madaru Luīzi Muzikanti ir uzdots sacerēt, pašiem iestudēt, nospēlēt, nofilmēt un atsūtīt etīdi par konkrētu tēmu no plašā cirka priekšnesumu klāsta. Piemēram, attēlojot iluzionistu, priecīgu žonglēšanu, virves dejotāju, klaunādi un citus cirka priekšnesumus. Mākslu skola “Baltais flīģelis” piedāvā aplūkot dažas no Teātra studijas audzēkņu etīdēm par tēmu “Cirks” Loretas Ramonas Tešas, Krišjāņa Tīreļa, Lienes Tabakas, Sendijas Silanžas un Māras Bērzes izpildījumā.

Audzēkņi allaž tiek mudināti visu darīt ar prieku, uzdrošināties, nebaidoties kļūdīties. Neparastā ideja par kopīgu iestudējumu “Cirks” nāca no pūtēju orķestra “Sudrabskaņa” vadītāja Elmāra Rudzīša. Māksliniece Zinaīda Ceske jau radījusi bagātīgu skatuves iekārtojuma un kostīmu skiču klāstu. Kad visi kopā varēs tikties mēģinājumu telpā, pašiem jau būs audzēkņu radītais etīžu krājums, no kura tālāk attīstīt lielākus cirka mākslinieku priekšnesumus.

Teātra nodaļas jaunieši visos mācību priekšmetos saņem uzdevumus, mācību materiālus, lai katrā no 6 programmām būtu maksimāli iespējama un nodrošināta to apguve. Katrs no pedagogiem savā darbā ieliek visu sirdi, izdomu un prasmes. Tiek veikti arī visi pagaidām iespējamie darbi, lai taptu Jāņa Baltvilka darbu dramatizējuma “Vējlukturis mežā” iestudējums, kuram kolēģis Kristaps Kiršteins sakomponējis trīs dziesmas. Tās jauniešiem dziedāšanas nodarbībās būs jāapgūst. Jāpiemin, ka māksliniece Evija Ābele atkal piekritusi sadarboties ar Teātra nodaļas jauniešiem.

Informāciju sagatavoja:
Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra nodaļas pasniedzēja
Ārija Liepiņa-Stūrniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi