×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-03
No 8. marta Siguldas novada skolās mācības turpināsies attālināti

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākajiem datiem, kas veikti šodien, 3. martā, no nākamās nedēļas mācības visās Siguldas novada skolās turpināsies attālināti. Skolvadības sistēmā e-klase.lv vecāki saņems plašāku informāciju par izmaiņām stundu sarakstos vai mācību stundās, ja tās mainīsies. Attālinātās mācības turpināsies līdz brīdim, kad SPKC izziņos jaunāko sarakstu, kurā tiks iekļauts Siguldas novads. Tad pašvaldības vadība un skolu direktori lems par klātienes mācību atsākšanos.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ir noteicis, ka turpmāk Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) trešdienās apkopo datus un publicē to pašvaldību sarakstu, kas atbilst “drošas skolas” kritērijiem un kuru 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir zemāks par 220. Minētais rādītājs ir svārstīgs, un šobrīd Siguldas novadā tas ir 322. Lai gan kopumā valstī saslimstība bija novērota ar lejupejošu līkni, pēdējās dienās tā atkal pieaug; vidējais Latvijas kumulatīvais rādītājs turas pie 500 punktu atzīmes.

Siguldas novada skolās 1.–4. klašu grupā mācības klātienē tika aizvadītas divas nedēļas no 22. februāra, un tās turpināsies līdz piektdienai, 5. martam. Mācības klātienē varēja uzsāktu 1100 skolēnu, no kuriem 64 bērni izvēlējās tās turpināt mājās. Vecāki, kā arī pedagogi atzīst, ka šīs divas nedēļas bijušas svarīgas, lai satiktos, lai pārrunātu, kā bērniem pa šo laiku klājies, kā arī strādātu ar tiem bērniem individuālāk, kuri attālināto mācību laikā nav spējuši pilnvērtīgi apgūt nepieciešamo mācību vielu.

Jāatgādina, ka klātienes mācības noritēja, ievērojot stingrus drošības pasākumus. Skolēniem un skolotājiem bija jānēsā maskas, jāievēro distancēšanās, tāpat reizi nedēļā skolotāji veica eksprestestus, kā rezultātā atklājās vairāki asimptomātiskie gadījumi. Tas nozīmē, ka saslimšana tika konstatēta tiem cilvēkiem, kuri Covid-19 pārslimo bez simptomiem un jebkurā citā gadījumā viņu saslimšana netiktu atklāta. Līdz ar to svarīgi atzīmēt, ka, palielinoties testēšanas apmēriem, palielinās atklāto gadījumu skaits ne tikai asimptomātiskos, bet arī ar slimības pazīmēm esošos gadījumos.

Drīzumā Siguldas novada pašvaldības informatīvajos kanālos tiks publicēta informācija par to, kad būs iespēja pieteikties pārtikas pakām skolēniem, kuri turpina mācības attālināti. Tāpat arī aktuālā informācija par mācību atsākšanu klātienē Siguldas novada skolās tiks publicēta pēc jaunāko SPKC datu saņemšanas turpmākajās nedēļās. Aicinām aktualitātēm par izglītības jomas darbību sekot līdzi Siguldas novada pašvaldības komunikāciju kanālos: tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Twitter”.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi