×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-04
“Lielo ģimnāzija” pirmajā gadā uz vairākām lekcijām pulcē dažādas sabiedrības grupas

Ar mērķi veicināt personības izaugsmi un nodrošināt zināšanu un pieredzes apmaiņu mainīgajā informācijas sabiedrības laikmetā, Siguldas Valsts ģimnāzijas paspārnē pirms gada tika izveidota mūžizglītības iniciatīva “Lielo ģimnāzija”. Notikušas jau desmit dažādas lekcijas un semināri, tiem turpinoties tiešsaistes platformās, kas veicinājis iedzīvotāju iesaisti tehnoloģiju apguvē Covid-19 pulcēšanās ierobežojumu dēļ. Rūpējoties par iedzīvotāju garīgo veselību pandēmijas laikā, izsludinātas vairākas lekcijas arī martā.

Turpinot šobrīd aktuālo tēmu un problēmjautājumu apskatīšanu dažādos semināros un lekcijās, “Lielo ģimnāzija” piedāvā iespēju lekcijām pieteikties arī šomēnes. 10. martā tiešsaistē norisināsies psihoterapeita Viestura Rudzīša lekcija “Mūsu emocionālā veselība. Saruna par sievišķību un vīrišķību”. Savukārt 15. martā tiešsaistes lekciju par tipiskākajām emocionālajām reakcijām krīzes situācijās un to, kā tās novērst, vadīs ārsts-psihoterapeits Artūrs Miksons.

Jau ziņots, ka “Lielo ģimnāzijā” ar iedvesmas stāstiem, lekcijām, semināriem un kursiem viesojas vairākas Latvijā pazīstamas personības un dažādu jomu pārstāvji. Pirmo lekciju 2020. gada 4. martā “Lielo ģimnāzijā” atklāja pasākumu un TV raidījumu vadītājs, komunikācijas pasniedzējs, “Radio Skonto” rīta programmas vadītājs un viedokļu līderis Valdis Melderis, kurš ikvienam apmeklētājam ļāva aizdomāties par dzīves mērķiem.

Pērn, kad lielākajai daļai sabiedrības jau nācās piedzīvot ikdienas paradumu maiņu, ko ieviesa valstī noteiktie ierobežojumi, atbilstoši situācijai un aktuālajām norisēm nodarbību “Efektīvu cilvēku 7 paradumi” ikvienam piedāvāja sertificēts treneris, koučs, konsultants Mārtiņš Martinsons. Lekcijā piedalījās dažādu grupu pārstāvji, sākot no vecāko klašu skolēniem līdz pedagogiem, vecākiem un uzņēmējiem.

Līgas Bērziņas lekcijā-darbnīcā “Mūsdienu bērni motivācijas labirintos” vecāki pārrunāja dažādus ar bērnu audzināšanu saistītus jautājumus, ar ko var saskarties ikviens. Piemēram, kā motivēt bērnu laikos, kad ir tik viegli pakļauties apkārtējiem impulsiem un kairinājumiem un kad izvēļu ir tik daudz, kādas vispār ir motivēšanas iespējas, kā piemeklēt piemērotāko savam bērnam. Šie un vēl citi jautājumi un individuālās sarunas vecākiem deva iespēju atrisināt jau labu laiku sakrājušās problēmas.

Decembrī 25 Siguldas novada izglītības iestāžu skolēnu vecāki aktīvi iesaistījās Vecāku izglītības programmā, kas tika veidota sadarbībā ar fondu “Plecs”. Programmas mērķis bija nodrošināt ikkatram vecākam iespēju apgūt praktiski pielietojamas prasmes un jaunākajos zinātniskajos pētījumos balstītas zināšanas, kas nepieciešamas, lai sekmīgi audzinātu savus bērnus un iemācītos veidot uzticības pilnas attiecības caur drošo piesaisti, tā rezultātā palīdzot bērnam kļūt par pilnvērtīgu, emocionāli veselu indivīdu un atbildīgu sabiedrības locekli. Nodarbības notika tiešsaistē, platformā Zoom, kur trenere Inga Oliņa 3 nodarbību reizēs skaidroja par piesaistes veidiem un veselīgu attiecību veidošanas prasmēm, stiprināšanas stratēģijām, kā arī uzvedības koriģēšanas stratēģijām.

Attālinātās lekcijas turpinājās arī februārī, kad tika organizēts 3 vebināru cikls Siguldas novada izglītības iestāžu skolēnu vecākiem “Kā palīdzēt bērnam kļūt pašorganizētam?”. Interese par šīm nodarbībām bija liela, un pieteikumi divu dienu laikā sasniedza maksimālo skaitu – 100 dalībniekus. Savu dalību pieteica Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Allažu pamatskolas, Mores pamatskolas, kā arī Laurenču sākumskolas skolēnu vecāki.

Pēc tam tiešsaistes seminārā bija iespēja piedalīties arī Siguldas novada izglītības iestāžu pedagogiem, kad semināru “Ko darīt ar skolotāja izdegšanu?” vadīja Latvijas Universitātes profesore Dr. psych. Baiba Martinsone.

Visi lekciju cikli ir pieejami bez maksas, iepriekš reģistrējoties. Informācijai par aktuālajām lekcijām un semināriem aicinām sekot līdzi tīmekļa vietnē www.svg.lv/lielo-gimnazija.

Atskatoties uz pirmo gadu “Lielo ģimnāzijā”, sveicam visus mūžizglītības iniciatīvas iedzīvinātājus, lektorus, kā arī lekciju un semināru dalībniekus!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi