×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-05
Skolēnu vecākus aicina pārrunāt drošību internetā

Atsākoties attālinātajām mācībām arī 1.–4. klašu audzēkņiem, skolēnu vecāki aicināti ar bērniem atkārtoti pārrunāt drošību internetā. Riski attālināto mācību laikā tiešsaistē nav mazinājušies un pastāv risks tikt apdraudētiem, tāpēc gan bērni, gan vecāki aicināti ievērot piesardzības un drošības pasākumus arī tiešsaistes vidē, lai sevi pasargātu.

Attālināto mācību laikā skolēni var saskarties ar dažādiem riskiem. Piemēram, ar bērnu tiešsaistē var sazināties kāds pieaugušais, ar kuru reālajā dzīvē nav bijusi saskarsme. Īpaši piesardzīgiem jābūt, ja skolēnam ir izveidoti profili sociālo tīklu vietnēs, kur jāpievērš pastiprināta uzmanība seksuālās uzmākšanās riskam. Lai pasargātu savas atvases no seksuālas uzmākšanās internetā, Latvijas Drošāka interneta centrs aicina vecākus pastāstīt par riskiem. Svarīgi ir arī iedrošināt bērnus un pusaudžus vērsties pie pieaugušajiem pēc palīdzības, pat ja radušās tikai aizdomas, ka sarunu biedrs nav tas, par kuru izliekas. Tikpat svarīgi ir lieku reizi pārliecināties un uzlikt sociālo tīklu vietņu drošības un privātuma iestatījumus tā, lai ar bērnu tiešsaistē nevar sazināties svešinieki, kā arī painteresēties, ar ko bērns sazinās interneta vidē.

Skolēnu vecāki aicināti pārrunāt arī citus drošības pasākumus, piemēram, nozīmi drošām parolēm, lai tās nevarētu iegūt un izmantot svešas personas. Svarīgi ir pārrunāt arī to, ko pats skolēns publicē sociālo tīklu vietnēs un citās tiešsaistes platformās.

Jāatgādina, ka arī vecāki var iesaistīties un sagatavot bērna datoru mācībām, izmantojot dažādus drošības iestatījumus, kas palīdzēs ierobežot iespēju piekļūt vecumam neatbilstošai informācijai. Plašāka informācija par viedierīces sagatavošanu drošam izmantošanas laikam pieejama tīmekļa vietnē www.drossinternets.lv, kur pieejami arī citi materiāli, kas var palīdzēt arī citu interneta drošības tēmu pārrunāšanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi