×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-05
Līdz 21. martam L. Paegles ielas kvartālā strādās tikai atkritumu viedpunkta tvertnes

Lai veicinātu pilnīgu pāreju uz jauno atkritumu apsaimniekošanas sistēmu Leona Paegles ielas deviņu namu kvartālā, kā arī pilnveidotu atkritumu šķirošanas viedpunkta funkcionalitāti, no 8. līdz 21. martam testa režīmā tiks noņemti līdzšinējie sadzīves atkritumu konteineri. Līdz ar to kvartāla iedzīvotāji šajā laikā atkritumus varēs izmest tikai viedpunkta tvertnēs.

Atkritumu šķirošanas viedpunktā Leona Paegles ielas kvartāla namu iedzīvotāji aicināti izmest gan sadzīves, gan arī par zemāku tarifu bioloģiski noārdāmos atkritumus, ievietojot tos lielajos konteineros, izmantojot savu Siguldas novada iedzīvotāja ID karti. Savukārt līdzās tam speciāli uzstādītajos publiskajos dalītās vākšanas pazemes konteineros iespējams bez maksas šķirot vieglo iepakojumu jeb plastmasas, papīra, metāla iepakojumu, kā arī stikla taru.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atgādina, ka viedpunkta izmantošanas kārtība ir ērta un prasa veikt tikai dažas darbības:

  1. pievieno savu Siguldas ID karti pie viedpunkta ekrāna, kur tas norādīts;
  2. sagaidi uzrakstu, kas ļauj atvērt lūku un izmest atkritumus konteinerā;
  3. atver lūku un ievieto tajā atkritumus;
  4. stingri aizver lūku un sagaidi paziņojumu, kad atkritumi pieņemti.

Tāpat SIA “Jumis” atgādina – pirms ievietot atkritumus viedpunkta konteinerā, jāņem vērā, ka vienā lūkas atvēršanas reizē drīkst izmest ne vairāk kā 37 litrus atkritumu. Atkritumi nedrīkst būt sablietēti un tiem ir jābūt brīvi ievietojamiem lūkas atverē. Pretējā gadījumā viedpunkta iekārta tiek bojāta un var radīt tehniskas problēmas nākamajiem sistēmas lietotājiem, neļaujot nodot atkritumus. Turklāt Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atgādina, ka skaits, cik reizes tiks atvērta konteinera lūka, neietekmē izmaksas – labāk lielāku atkritumu daudzumu ievietot vairākos maisiņos un izmest atsevišķi.

Gadījumā, ja šo divu nedēļu laikā atkritumu šķirošanas viedpunkta darbībā tiek novērotas kādas tehnikas kļūdas, iedzīvotāji aicināti informēt, zvanot vai rakstot īsziņu uz telefona numuru 29398627. Ja tiks novērotas būtiskas nepilnības, kas liedz viedpunktā izmest atkritumus, iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja izmantot arī līdzšinējos konteinerus.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pateicas visiem, kuri jau aktīvi izmanto viedpunktu, tostarp šķiro savas mājsaimniecības atkritumus. Tāpat aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, lai pēc iespējas ātrāk varētu nodrošināt pilnvērtīgu atkritumu šķirošanas viedpunkta darbību, kā rezultātā iedzīvotājiem būs iespēja norēķināties tikai par personīgi radīto atkritumu apjomu.

Papildu informācija par atkritumu šķirošanas viedpunktu, atkritumu apsaimniekošanas maksu un citiem jautājumiem pieejama šeit. Jautājumu gadījumā par viedpunkta darbību vai tehniskiem bojājumiem iespējams sazināties, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi