×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-11
Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni Erasmus+ projektu aizvada virtuāli

Jau otro gadu Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni darbojas Erasmus+ projektā “LEONARDO BEYOND LEONARDO” kopā ar skolēniem no Itālijas, Spānijas un Vācijas. Projekta mērķis ir, iedvesmojoties no Leonardo da Vinči mantojuma, radīt jaunas vērtības, izmantojot iegūtās prasmes programmēšanā un robotikā. Iepriekšējā mācību gadā skolēniem vēl bija iespēja tikties Spānijā, kā arī attālināti veikt uzdevumus programmā Scratch, tomēr šogad pandēmija ir izmainījusi tradicionālo projektu norisi. Reālo ceļojumu vietā nākušas virtuālās mobilitātes – visa kopdarbošanās un satikšanās notiek virtuālajā vidē. Nupat, no 8. līdz 10. martam, Siguldas pilsētas vidusskolas 7. klašu skolēnu piedalījās virtuālajā mobilitātē, kuru šoreiz organizēja skola no Milānas.

Pirmajā dienā notika ceļojums Leonardo da Vinči mākslas pasaulē, kurā orientēties palīdzēja Milānas skolas vecāko klašu skolēni. Šīs dienas izaicinājums bija uzzīmēt kādu ikdienā lietojamu mehānismu un izdomāt tā jaunu pielietojumu, kā arī to reklamēt pārējiem projekta dalībniekiem.

Otrā diena sākās ar virtuālu Leonardo da Vinči Tehnikas muzeja apmeklējumu. Tālāk sekoja visu projekta dalībnieku 3D virtuālo robotu demonstrējumi, kurus skolēni bija veidojuši ar programmas Tinkerkard palīdzību. Dienas otrajā pusē skolēni strādāja internacionālās grupās, veidojot rakstus projekta žurnālam.

Trešajā dienā projekta dalībnieki risināja problēmas izlaušanās spēlē “The secret robbery of la Gioconda”.

Aizvadītas 3 aizraujošas dienas, kurās skolēni mācījās izturību, ātri reaģēt uz jauno informāciju, orientēties jaunās, negaidītās situācijās un risināt radušās problēmas, mācījās jaunas komunikācijas prasmes, kas nenozīmē tikai labas valodas zināšanas, mācījās būt drosmīgi, uzņemties iniciatīvu.

Projekta norisi organizē skolotāja Ieva Gaile, bet tehnisko palīdzību nodrošināja Edgars Bajaruns.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja
Ināra Vimba


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi