×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-19
Nākotnes tehnoloģijas koprades laboratorijā “Future”

Koprades laboratorijā “Future” Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā no 20. marta būs apskatāma Siguldas novada Jaunrades centra elektronikas un mehatronikas pulciņu un kluba “SIG” ekspozīcija “Sensors – Cilvēks”.

Laboratorijā “Future” būs iespēja redzēt un interaktīvi izmēģināt arī dažādas tehnoloģijas, kas ļaus aizdomāties par to nākotnes iespējām. Ekspozīcija uzskatāmi atgādina to, ka tehnoloģijas ir rīks, kuru lietošana atvieglo ikdienu un palīdz veidot nākotni.

Nākotnes atslēga ir nevis tehnoloģijas, bet cilvēki, kuri spēs tehnoloģijas izveidot, radīt, programmēt, un tieši šīs prasmes apgūst Siguldas novada Jaunrades centra elektronikas un mehatronikas pulciņš un klubs “SIG”. Būtisks palīgs jaunu tehnoloģiju izstrādē ir dažādi sensori, kas uztver apkārt notiekošo un saņem datus; arī sensoru darbību un iespējas varēs skatīt izstādītajā ekspozīcijā koprades laboratorijā “Future”.

Jau ziņots, ka kopš februāra Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā kultūras centrs “Siguldas devons” īsteno koprades projektu ar saukli #DariSavuPilsētu. Laboratoriju “Nature”, “Urban” un “Future” mērķis ir veidot dialogu ar sabiedrību par dabu, pilsētu un nākotni, vienlaikus Covid-19 ierobežojumu laikā radot kultūrai jaunas, nebijušas izpausmes formas. Laboratorijā “Nature” iespējams aplūkot mākslinieces Kristīnes Kliginas no PET iepakojumiem veidotās zivs skulptūras; zivs skulptūru radīšanai līdzdarbojušies arī Siguldas pilsētas vidusskolas 6.b klases skolēni. Savukārt laboratorijā “Urban” var apskatīt dabas un ūdeņu pētnieces, mākslinieces Santas Purviņas fotoreprodukcijas, kurās var atpazīt Gaujas Nacionālā parka takas un citas iemīļotas vietas dabā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi