×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-24
Ar vairākām tiešsaistes lekcijām un diskusijām šonedēļ norisinās Eiropas digitālā nedēļa

Turpinoties Eiropas digitālajai nedēļai, šodien, 24. martā, plkst. 20.00 bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja noklausīties izglītojošu stāstu no grāmatas “CAPS un CIET jeb Vilks manipulators”, kuru ierastajā pasaku ciklā stāstīs Laurenču sākumskolas direktors. Stāstu varēs klausīties sociālo tīklu vietnē “Facebook” Laurenču sākumskolas kontā.

Medijpratības grāmatā bērniem saprotamā valodā stāstīts par to, kā veidojas informatīvā vide un kā mācīties kritiski izvērtēt redzēto vai dzirdēto, tostarp internetā atrastos apgalvojumus tādās lapās, kas nav uzticami mediji, paturot prātā, ka ne viss ir tāds, kā tas izskatās. Grāmatā stāstīts, kā Vilks sagrozījis ierakstu Vikipēdijā un citādi manipulē ar informāciju. Grāmatas autore – Solvita Denisa-Liepniece.

Ceturtdien, 25. martā, plkst. 14.00 sociālo tīklu vietnē “Youtube” Siguldas Valsts ģimnāzija organizēs tiešsaistes lekciju “Internets, sociālie tīkli, e-pasts, dažāda krāpšana un emocionālā vardarbība internetā”, kuru vadīs Cert.lv lektors Egīls Stūrmanis. Lekcijas laikā ikvienam būs iespēja uzdot jautājumus, kā arī iemācīties atpazīt emocionālo vardarbību un uzzināt, kā un kur vērsties pēc palīdzības.

Savukārt piektdien, 26. martā, plkst. 15.00 sociālo tīklu vietnē “Facebook” Siguldas novada pašvaldības kontā tiks pārraidīta tiešsaistes diskusija “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?” ar IT profesijas pārstāvjiem, kuri diskutēs par ceļu līdz programmēšanas speciālistam, savam uzņēmumam, kā arī nepieciešamajām prasmēm, kas ļauj izaugt par labu speciālistu šajā jomā. Tāpat tiks diskutēts, vai IT profesionālim nepieciešama izglītība vai varbūt sfēru var apgūt pašmācības ceļā un arī to, kā šī joma varētu attīstīties nākotnē. Ar pieredzes stāstiem un pārdomām dalīsies SIA “eazyBI” programmatūras izstrādātājs Jānis Vītums, SIA “Accenture Latvija” vecākais programmētājs/sistēmu arhitekts Armands Būmanis, SIA “TietoEvry” maksājumu un karšu risinājumu biznesa vadītājs Valdis Janovs, starptautiska uzņēmuma “Encontrol Baltic” Rīgas filiāles vadītājs Edgars Šults, kā arī SIA “Tet” IT speciālists Armands Bērziņš un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors, informātikas skolotājs Rūdolfs Kalvāns. Sarunu vadīs Elza Osmane.

Jau ziņots, ka šonedēļ līdz 26. martam norisinās Eiropas digitālā nedēļa, kuras laikā Siguldas novadā tiek likts uzsvars uz drošību internetā, e-pakalpojumu izmantošanu, kā arī IT profesiju kā izaicinājumu. Visas nedēļas garumā skolās notiek dažādi tiešsaistes pasākumi par tēmu drošība internetā, kā arī skolēniem ir iespēja iepazīties ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem, to darbu ikdienā, ļaujot tuvāk iepazīt IT profesiju. Tāpat nedēļas garumā norisinās radošs zīmējumu, fotogrāfiju vai karikatūru konkurss “Mana digitālā identitāte un drošība”, kurā aicināts iesaistīties ikviens. Plašāka informācija par digitālās nedēļas aktivitātēm Siguldas novadā apskatāma šeit.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi