×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-29
Aprīlī notiks zaļo un dārza atkritumu nodošanas akcija

Iestājoties labvēlīgākam un siltākam laikam, ik gadu pavasarī pašvaldība aicina novada iedzīvotājus sakopt savus īpašumus, tādējādi rūpējoties par tīru un sakoptu vidi visā novada teritorijā. Siguldas novada pašvaldība no 6. līdz 20. aprīlim organizēs zaļo un dārza atkritumu nodošanas akciju, kurā novadnieki varēs bez maksas nodot pērnās lapas, dārza atkritumus un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz 7 centimetriem) atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, patstāvīgi tos nogādājot un izberot. Tāpat akcijas laikā būs iespēja bez maksas nodot šķeldošanai koku zarus uzņēmumam SIA “DGR serviss” Šķūņu ielā 4, Siguldā, iepriekš vienojoties par zaru nodošanu, zvanot uz tālruņa numuru 25486277.

 

Zaļos un dārza atkritumus šķirošanas laukumā “Zemdegas” varēs nodot tā darba laikā:

  • otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;
  • trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00;
  • ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00;
  • sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Apmeklējot atkritumu šķirošanas laukumu, iedzīvotāji aicināti ievērot valstī noteiktās piesardzības prasības – vienlaikus atkritumu šķirošanas laukumā ar laukuma uzraugu drīkst atrasties ne vairāk kā divas kopā ieradušās personas vai personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, ievērojot divu metru distanci starp laukuma uzraugu vai citiem apmeklētājiem, kas gaida ārpus laukuma rindā. Šķirošanas laukuma apmeklētāji aicināti visus sašķirotos atkritumus rūpīgi novietot laukumā tam paredzētajās vietās.

Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju pašiem nogādāt zaļos un dārza atkritumus norādītajās vietās, ir iespēja izmantot SIA “DGR serviss” piedāvāto maksas pakalpojumu zaru izvešanai un SIA “Jumis” piedāvāto maksas pakalpojumu citu bioloģiski noārdāmo atkritumu izvešanai.

Atgādinām, ka dārza atkritumu – lapu, pērnās zāles un augu atlieku – dedzināšana atbilstoši normatīvo aktu prasībām Siguldas novadā ir aizliegta. Videi visdraudzīgākais, vienlaicīgi ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir dārzā radušos bioloģiski noārdāmos atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt. Siguldas novadā tas ir atļauts ar nosacījumu, ja kompostēšana tiek veikta uz savā īpašumā esošas zemes un nerada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi, kā arī personu mantai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi