×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-30
Beļģijas kultūras centra speciāliste gūst pieredzi Siguldas novada Kultūras centrā

Siguldas novada Kultūras centrs, iesaistoties Eiropas Kultūras centru tīkla (European Network of Cultural Center, ENCC) apmaiņas programmā, pie sevis virtuālā praksē uzņem Ostendes pilsētas kultūras centra “De Grote Post” Beļģijā Sabiedrības iesaistes un izglītības projektu vadītāju Jozefīni Outtehovi (Jozefien Uittenhove).

Pirms diviem mēnešiem kultūras centra “Siguldas devons” darbinieki iepazina “De Grote Post” darbību, un šoreiz apmaiņā Siguldā virtuāli “ieradusies” beļģu kultūras nama pārstāve. Tiešsaistes sarunu laikā Jozefīne iepazīstas ar Siguldas novada Kultūras centru, tā iekšējo struktūru, sadarbības partneriem un projektiem, kas līdz šim īstenoti un plānoti nākotnē. Virtuālās apmaiņas procesā beļģu kolēģi tiek iepazīstināti ar daudzveidīgo pasākumu programmu Siguldas novadā.

Tā kā Jozefīne Ostendes kultūras centrā atbild par sabiedrības iesaistes un izglītības projektiem, diskusiju veidā tiek apskatīts, kā kopienas projektos iesaistīt jaunas auditorijas, caur kādiem projektiem kultūras namus un centrus veidot kā kopienas pulcēšanās vietas. Tiek aplūkoti arī dažādu Beļģijas kultūras namu projekti un plānots, kā šādus un līdzīgus projektus pielāgot īstenošanai arī “Siguldas devonā” un Siguldas pagasta Kultūras namā.

“Lai gan pamatos abi kultūras centri darbojas līdzīgi, taču Siguldas novada Kultūras centra speciālistiem ir ļoti vērtīgi uzzināt, kā Ostendes kolēģi veido vidi, kura aicina dažādas sabiedrības grupas pievienoties radošiem procesiem, un kultūras centrs kļūst par vietu, kur, piemēram, jaunās ģimenes labprāt pavada savu brīvo laiku un iepazīst savus kaimiņus. “De Grote Post” pieredze rāda mums, cik svarīgi savā darbā iesaistīt gan reģiona sociālos darbiniekus, gan jauniešu grupas un brīvprātīgos darbiniekus, lai veidotu pilsētai un sabiedrībai vērtīgu vidi, kurā kopienas pārstāvji ikdienā gūst pieredzi un pozitīvas emocijas viens no otra,“ par ieguvumiem no apmaiņas procesa stāsta kultūras centra “Siguldas devons” projektu vadītāja Līva Ziediņa.

“Pieredzes apmaiņas laikā ieguvu jaunas zināšanas par sabiedrības iesaistes projektiem un metodēm, kā uzrunāt vietējo kopienu, tāpēc, līdz ko paliks siltāks, Peltes apkaimes iedzīvotājus sagaida neierastas situācijas un notikumi. Lieliska iespēja iegūt citas pasaules skatījumu uz jauniem izaicinājumiem. Siguldas pagasta Kultūras nams ir jaunu darbības formu meklējumos un tikšanās ar Jozefīni Outtehovi tikai apstiprina, ka kopienā ir spēks, enerģija un radošums, un pareizs ir ceļš uz kopienas un vietas identitātes veidošanu,” par apmaiņas projekta pieredzi stāsta Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja Jolanta Bogdanoviča.

Eiropas Kultūras centru tīkls atbalsta jauno speciālistu apmaiņu un pieredzes gūšanu ārvalstu kolēģu pieredzē. “Tilts starp Eiropas kultūras centriem” (“Bridge between Cultural Centres, BECC) ir Eiropas mēroga kapacitātes stiprināšanas programma, kuras mērķis ir sniegt kultūras darbiniekiem iespēju doties uz ārvalstīm, lai mācītos no citu valstu kultūras centru pieredzes un izzinātu aktuālo situāciju, dalītos ar veiksmīgiem prakses piemēriem, iegūtu jaunas prakses un zināšanas un veidotu ilglaicīgu sadarbību. Ņemot vērā ierobežojumus, kas ir noteikti gan Latvijā, gan arī Beļģijā, šis apmaiņas process tiek veikts virtuālajā vidē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi