×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-01
Izmaiņas autoriepu pieņemšanai atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē, ka, lai veicinātu pilnvērtīgu riepu apriti, kā arī nodrošinātu to atbilstošu apsaimniekošanu un pārstrādi, no 1. maija nolietotās autoriepas atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas” būs iespējams nodot par maksu – 2 eiro (ar PVN) par vienu vieglās automašīnas riepu, bet par smagās automašīnas riepu – 10 eiro (ar PVN).

Ņemot vērā vienošanos ar pašvaldību, Siguldas novadā paliek spēkā un arī turpmāk tiks īstenotas šķirošanas akcijas, kas tiek rīkotas trīs reizes gadā un kuru laikā autoriepas un cita veida atkritumus – elektrotehniku, lielgabarīta un zaļos dārza atkritumus – varēs nodot bez maksas.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atgādina, ka, ņemot vērā Covid-19 dēļ valstī noteiktos piesardzības pasākumus, ierodoties atkritumu šķirošanas laukumā, iedzīvotāji aicināti valkāt sejas aizsargmaskas, ievērot vismaz divu metru distanci no citiem apmeklētājiem, novietot šķirotos atkritumus tikai tam paredzētajās vietās, kā arī pirms un pēc laukuma apmeklējuma dezinficēt rodas. Tāpat aicināti šķirošanas laukumu neapmeklēt ar jebkādām saslimšanas pazīmēm.

Vienlaikus uzņēmums informē, ka nolietotās autoriepas ir videi kaitīgie atkritumi un to novietošana neatļautās vietās ir bīstama, jo rada ugunsdrošības riskus. Lai veicinātu riepu aprites sistēmas sakārtošanu valstī, ieteicams autoriepas iegādāties pie pārbaudītiem dīleriem, kuri atbilstoši valsts likumdošanai ir samaksājuši par riepu apsaimniekošanu un pārstrādi, turklāt nodrošina nokalpojušo autoriepu pieņemšanu bez maksas jauna riepu komplekta iegādes brīdī. Savukārt iegādājoties lietotas riepas, kā arī pērkot tās internetā, lielākoties par tām dabas resursu nodoklis nav samaksāts, kas kropļo kopējo riepu apsaimniekošanas sistēmu.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pakalpojumiem, piedāvātajām šķirošanas iespējām, tostarp speciālajām akcijām, pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi