×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-01
No 6. aprīļa mazajiem, bet no 7. aprīļa lielajiem atsāksies klātienes mācības Siguldas novada skolās

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotos datus, kā arī Ministru kabineta lēmumu 1. aprīlī, no 6. aprīļa mācības klātienē atsāksies visu Siguldas novada skolu 1.–4. klašu skolēniem, bet 7. aprīlī mācības klātienē atsāksies 5.–6. klasēm, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas 12. klasēm. Par mācībām rotācijas kārtībā 7.–9. un 10.–11. klasēm un citu būtisku informāciju vecākiem būs iespēja saņemt individuāli skolvadības sistēmā e-klase.lv.

Ministru kabinets ir apstiprinājis, ka no 6. aprīļa mācības tā dēvētajās “drošajās skolās”, kuras atrodas pašvaldībās ar 14 dienu kumulatīvo rādītāju zem 220, mācības klātienē var atsākt tās iestādes, kuras spēj nodrošināt epidemioloģiski drošu vidi un ievērot to, ka audzēknim nepieciešams nodrošināt 3 kvadrātmetru platību klasē. Lai gan telpu nodrošinājums ir izaicinājums, mācības klātienē visās skolās, izņemot daļu Laurenču sākumskolas skolēnu, atsāks skolas telpās. Ņemot vērā to, ka Laurenču sākumskolai, kurā mācās vairāk nekā 400 skolēni, ir nelielas klašu telpas, klātienes mācības 1.–2. klasēm notiks pielāgotās klašu telpās kultūras centrā “Siguldas devons”, bet 3.–6. klasēm – abos Laurenču sākumskolas korpusos. Par precīzu klašu sadalījumu, mācību procesa organizēšanu un citiem jautājumiem vecāki tiks informēti individuāli skolvadības sistēmā e-klase.lv.

Ņemot vērā to, ka valdības lēmums pieņemts pirms Lieldienu brīvdienām, skolu un pašvaldības vadība operatīvi sazinās ar ēdināšanas uzņēmumiem un citām iestādēm, lai skolēniem varētu nodrošināt transportu, siltu ēdienu, piemērotas telpas un visu nepieciešamo klātienes mācību atsākšanai, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Tāpat tiek lemts par to, kā veidot izglītības iestādes mācību procesu vai interešu izglītības nodarbības ārtelpās.

Patlaban noteikts, ka “drošajās skolās” rotācijas kārtībā varēs atsākt mācības klātienē arī 7.–11. klašu posmā, ja krasi nemainīsies epidemioloģiskā situācija tieši Siguldas novadā. Rotācijas kārtība nozīmē to, ka skolēni un viņu vecāki tiks informēti par slīdošo grafiku, kādā tiks nodrošinātas mācības klātienē. Ministru kabineta pieņemtie noteikumi paredz to, ka rotācijas kārtībā skolēniem klātienes mācības varētu nodrošināt ne vairāk kā divas dienas nedēļā, lai skolā būtu iespēja saglabāt skolēnu distancēšanos un izvairītos no pārlieku lielas skolēnu plūsmu krustošanās.

Tāpat tiek paredzēta iespēja, ka kādā no klašu grupām tiks saglabāta viena attālināto mācību diena, lai, piemēram, Siguldas pilsētas vidusskolā būtu iespējams nodrošināt rotācijas mācības klātienē, jo skolēnu skaits skolā pārsniedz 1100 bērnu un klašu telpas nav tik lielas, lai katra klase, ievērojot 3 kvadrātmetru telpu uz vienu bērnu, mācības varētu apgūt vienā klasē.

Tāpat kā līdz šim, ģimenēm būs iespēja turpināt sava bērna izglītošanu mājās, rakstot iesniegumu un vienojoties ar attiecīgās skolas direktoru par mācību procesa norisi un to, ka vecāks uzņemas atbildību par satura apguvi un mājasdarbu izpildi saskaņā ar darba plānu skolvadības sistēmā e-klase.lv.

Atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajām vadlīnijām gadījumā, ja attiecīgā novada skola skolēnam jāapmeklē no cita novada, kur 14 dienu kumulatīvā perioda rādītāji ir augstāki par 220, Siguldas novada skolu vadītāji izvērtēs riskus un izlems par drošāko variantu, lai audzēkņi varētu apmeklēt skolu. Arī šajā gadījumā būs iespēja vienoties par mācību organizēšanu klātienē konsultāciju veidā vai atbilstoši situācijai turpināt izglītošanos ģimenē. Tāpat arī tiks pieņemts lēmums, vai un kā norisināsies vecāko klašu skolēnu testēšana ar ātrajiem Covid-19 siekalu testiem papildu drošības nodrošināšanai. Jāatgādina, ka šādus testus reizi nedēļā veic visi Siguldas novada pedagogi un tehniskie darbinieki, kas iesaistīti izglītības procesa nodrošināšanā.

Siguldas novada skolas sadarbībā ar pašvaldību un pasažieru pārvadātāju AS “CATA” izglītības iestāžu audzēkņiem, kuriem ikdienā nav citu iespēju aizkļūt uz savu skolu kā tikai ar sabiedrisko transportu, maksimāli nodrošinās speciālos skolēnu reisus, iespēju robežās tos pielāgojot atbilstošiem laikiem, lai skolēni paspētu uz mācībām, savukārt pēc stundām nekavētos izglītības iestādē. Nepieciešamības gadījumā par transporta nodrošināšanu pēc mācību stundām vecāki aicināti sazināties ar savas izglītības iestādes vadību.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem, ik nedēļu tiek publicēts to pašvaldību saraksts, kas atbilst “drošas skolas” kritērijiem un kuru 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir zemāks par 220 un nav novērots straujš Covid-19 saslimstības pieaugums. Minētais rādītājs Siguldas novadā ir svārstīgs, taču ar tendenci samazināties – 30. martā tas bija 206, taču jāņem vērā, ka šis rādītājs nākamajā nedēļā var būt citāds un mācības atkal var turpināties attālināti.

Aktuālā informācija par mācību atsākšanu klātienē Siguldas novada skolās tiks publicēta pēc jaunāko Slimību profilakses un kontroles centra datu saņemšanas nākamajā ceturtdienā. Aicinām aktualitātēm par izglītības jomas darbību sekot līdzi Siguldas novada pašvaldības komunikāciju kanālos: tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Twitter”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi