×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-06
19. aprīlī noslēgsies iedzīvotāju aptauja ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādei

Vēl tikai līdz 19. aprīlim norisināsies iedzīvotāju aptauja, kurā savu viedokli aicināti izteikt Inčukalna, Mālpils, Krimuldas un Siguldas novada iedzīvotāji, lai izvirzītu jaunveidojamā Siguldas novada attīstības vīziju un stratēģiskos mērķus līdz 2045. gadam. Aptaujā jau piedalījušies 380 respondenti. Tikmēr ar iedzīvotāju iesaisti jau norisinājušās visas piecas ekspertu darba grupu sanāksmes pirmajā kārtā. Šajās sanāksmēs pārrunāta visu esošo novadu stiprās un vājās puses, padziļināti izskatot esošo situāciju. Turpmāko darba grupu laikā tiks pārrunāta nākotnes attīstības vīzija.

Atgādinām, ka ekspertu darba grupas pārstāv šādas sfēras: uzņēmējdarbību un tūrismu; infrastruktūru; sociālos jautājumus; izglītību, kultūru un sportu, kā arī pārvaldību, drošību un sabiedrības līdzdalību.

Jau ziņots, ka saskaņā ar iepirkuma rezultātiem Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādi veic SIA “Metrum”, un tā norisināsies līdz šā gada oktobrim. Šajā laikposmā tiks organizētas darba grupas, iekļaujot dažādu jomu speciālistus un sabiedrības locekļus. Izstrādes laikā notiek arī sabiedrības aptauja par dokumentā iekļaujamiem jautājumiem:

  • izglītība, kultūra, sports;
  • uzņēmējdarbība, tūrisms;
  • infrastruktūra, vide, pakalpojumi;
  • sabiedrības informēšana, līdzdalība.

Lai pēc iespējas plašākas sabiedrības grupas iesaistītos aptaujā, tā pieejama vairākos veidos: tīmekļa vietnē, kas aizpildāma gan datorā, gan viedierīcēs, drukājams PDF fails, ko aizpildītu aicinām ienest jebkurā no novadu pašvaldību klientu centriem, kā arī izdrukātā veidā, kas pieejams pašvaldību klientu apkalpošanas centros un bibliotēkās.

Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021.–2045. gadam izstrādes mērķis ir noteikt pašvaldības ilgtermiņa attīstības redzējumu (vīziju), stratēģiskos mērķus, attīstības prioritātes un specializāciju, kā arī telpiskās attīstības perspektīvu aprakstoši un grafiski. Un, balstoties uz normatīvajiem aktiem, jaunveidojamā novada teritorijas attīstības plānošanas dokumentu projektu izstrādi līdz 2021. gada 30. jūnijam vada tā pašvaldība, kurā ir lielākais iedzīvotāju skaits. Jaunveidojamajā Siguldas novadā, kurā apvienosies Inčukalna, Krimuldas, Mālpils un Siguldas novadi, lielākais iedzīvotāju skaits ir Siguldas novadam – 19124 iedzīvotāji.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, tām, lai izpildītu savas funkcijas likumā noteiktajā kārtībā, ir pienākums izstrādāt pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentus.

 

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi