×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-08
Iedzīvotāji un uzņēmēji var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu infrastruktūras sakārtošanai

Tuvojoties būvniecības sezonai, Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka iedzīvotāji un uzņēmēji var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu infrastruktūras objektu būvniecībai un remontdarbiem Siguldas novada teritorijā. Tādējādi novadnieku īpašumā esošās koplietojamās teritorijas ir iespējams sakārtot pat ar 90% pašvaldības līdzfinansējumu. Pērn turpat 130 tūkstošus eiro līdzfinansējumu saņēma Melioratoru ielas 2 un Pulkveža Brieža ielas 80 daudzdzīvokļu māju biedrības, kuras atjaunoja apakšzemes komunikācijas, sakārtojot iekšpagalmu un autostāvvietas ar bruģa segumu.

Siguldas novada pašvaldība jau vairāk nekā desmit gadus piedāvā iespēju daudzdzīvokļu namu īpašniekiem saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 90% novada publiskās infrastruktūras sakārtošanai, veicot iebraucamo ceļu un daudzdzīvokļu māju stāvlaukumu pārbūvi. Tāpat līdzfinansējums pieejams arī centralizēto ūdens un kanalizācijas tīklu pievadu sakārtošanai. Pašvaldības atbalsts un līdzfinansējuma apjoms ir vērā ņemams un ļauj ietaupīt iedzīvotājiem, vienlaicīgi izbūvējot kvalitatīvu, ikdienā visvairāk lietojamo infrastruktūru, uzlabojot vides kvalitāti un padarot dzīves telpu pievilcīgāku.

Pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 7 “Par fizisku un juridisku personu līdzdalību infrastruktūras objektu jaunas būvniecības, pārbūves un atjaunošanas darbu līdzfinansēšanā” paredz, ka juridiskas vai fiziskas personas var saņemt līdzfinansējumu:

  • 50% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji;
  • 70% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji;
  • 90% apmērā – ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm;
  • iekšpagalmu sakārtošanai no ierosinātāja līdzekļiem tiek segtas izmaksas ne mazāk kā 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes summas.

Tāpat pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu ielu un ceļu būvniecībā tiem uzņēmējiem, kuri vēlas Siguldā attīstīt dzīvojamo fondu. Pašvaldība līdzfinansē ielu un ceļu izbūvi, ja tā paredzēta publiskai lietošanai, piekļuvei saviem nekustamajiem īpašumiem, ko izmanto ne mazāk kā 5 nekustamo īpašumu īpašnieki un īpašums atrodas ēku apbūves zonā.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējumam uz nākamo gadu, iedzīvotājiem līdz 1. oktobrim jāiesniedz pieteikums, izmaksu aprēķinu kontroltāme, ieceres skice un apraksts, būvatļauja ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai paskaidrojuma raksts. Ja ierosinājums par infrastruktūras objektu jaunas būvniecības, pārbūves vai atjaunošanas darbiem tiks atbalstīts, tad tiks noslēgts līdzfinansēšanas līgums par līdzfinansējuma summu un projekta realizācijas kārtību, kā arī veikta iepirkumu procedūra.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka pašvaldības pārraudzībā esošās ielas un ceļus ir jāuztur pašvaldībai, savukārt privātu mājsaimniecību īpašniekiem jārūpējas par ielai piegulošo teritoriju, bet daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un pagalmu (ja tas ir kopīpašums) apsaimniekošana ir namīpašnieku pārvaldībā. Atbalsts novadniekiem iekšpagalmu sakārtošanai tiek sniegts kopš 2007. gada, bet iebraucamo ceļu sakārtošanai un izbūvei – kopš 2012. gada.

Plašāka informācija pieejama pie Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes nekustamā īpašuma speciālista Normunda Lemberga, zvanot uz tālruņa numuru 67800955 vai rakstot uz e-pasta adresi normunds.lembergs@sigulda.lv.

Līdzfinansējums sadzīves kanalizācijas tīklu un ūdensapgādes pieslēgumam

Lai veicinātu privātīpašumu pievienošanos centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, Siguldas novada pašvaldība piešķir līdzfinansējumu līdz pat 100% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu (ūdensapgāde vai kanalizācija), tātad kopumā pieejams 3000 eiro līdzfinansējums, ja īpašnieks vēlas pievienoties gan ūdensvadam, gan centralizētajam kanalizācijas tīklam. Šādu līdzfinansējuma apjomu var iegūt personas ar I invaliditātes grupu, kā arī ģimenes ar trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu un daudzbērnu ģimenes. Savukārt uz finansējumu 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro apmērā par vienu pieslēgumu (tātad kopumā 3000 eiro par abiem) var pretendēt gan fiziskas, gan juridiskas personas Siguldas novada teritorijā.

Līdzfinansējums tiek piešķirts pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmas līdz lietotājam piederošai būvei. Finansējuma saņemšanas nosacījumus dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Siguldas novada administratīvajā teritorijā nosaka pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25 “Par līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”.

Nākamā gada līdzfinansējumam centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēguma būvniecībai privātmāju īpašnieki var pietiekties līdz 1. oktobrim, pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldē (ipasumi@sigulda.lv) iesniedzot pieteikumu un Siguldas novada Būvvaldē saskaņotu būvprojektu ar būvspeciālista vai projektētāja apstiprinātu kontoltāmi. Tehniskos noteikumus būvprojekta izstrādāšanai bez maksas iespējams saņemt SIA “Saltavots” Lakstīgalas ielā 9B, Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi